Kontaktteave on asutuste võrgulehtede enimkülastatav osa. Sealt peab külastaja leidma vajaliku info asutuse ja selle töötajaga kontakteerumiseks. Samuti peab inimesele olema selgelt arusaadav, millega asutus, selle üksus või ametnik tegeleb, teatas andmekaitse inspektsiooni pressiesindaja.

Inspektsioon soovitab kasutada ühe-kliki-reeglit, mis tähendab, et võrgulehe külastajal peab kontaktteave jääma ühe kliki kaugusele. Samuti soovitatakse esitada kontaktteave kokku lõimitult. See tähendab, et osakonna nimel klikkides avaneb osakonna põhimäärus, ametikohal klikkides ametijuhend, ametniku nimel klikkides haridusandmed ja muud olulised andmed.

Võrgulehel tuleb avaldada ka asutuse vastuvõtukorraldus (millal ja kuidas külastajaid kohapeal vastu võetakse) ning lingid seotud asutuste kontaktteabele. Kui osakonna nimest ja ametniku ametinimetusest ei selgu tema vastutusala, on soovitav lisada see sulgudes nimetuse järele.

“Avaliku teabe seaduse järelevalveasutusena peame nentima, et seaduse ühetaolise ja kasutajasõbraliku täitmisega on probleeme,” selgitas AKI peadirektor Viljar Peep. “Sellest tulenevalt on inspektsioon oma poliitikat muutnud ning läinud kaebustepõhiselt reageerimiselt üle ennetavale järelevalvetegevusele.”

Augustis-septembris viis inspektsioon läbi riigi keskasutuste kontaktteabe võrdleva seire. Aasta lõpul toimub kohalike omavalitsuste kontaktteabe seire.