Peale Keskerakonna kongressi novembris olid peamised Keskerakonna kodusõja tandrid Simsoni toetajate juhitud olulisemad piirkonnad ja Keskerakonna riigikogu fraktsioon. Savisaar üritas oma pooldajaid panna nii keskfraktsiooni juhtima kui ka asendada Simsonit toetanud piirkonnajuhid.

Keskfraktsioonis Savisaart edu ei saavutanud, Simson valiti üheks aastaks tagasi fraktsiooni esimeheks. Ka piirkondades suutsid Simsoni toetajad suurema osa oma tähtsamatest positsioonidest säilitada. Praeguseks on valimised peamiselt läbi, kvoorumi puuduse tõttu tuleb kordusvalimised ära teha veel vaid Põhja-Tallinnas, Nõmmel ja Harjumaal. Piirkodade juhtkondade valimine toimub kord aastas ehk ümbervalimise võimalus tuleb alles järgmisel aastal.

Jäänud on mõned avaldused aukohtule, aga Mailis Repsi väidetava kantimise asjas näitas aukohus, et lihtsalt erakonnasisese puhastuse tegemiseks neid nii lihtsalt kasutada ei saa.

Sisevalimiste lõppemisega on suurem osa lahinguid selleks aastaks peetud. Soovi korral on võimalik järgmisel aastal teha küll võitluse uus ring, aga vahepeal peab Keskerakond tegelema ka muude poliitiliste küsimuste, näiteks valimistega.

Juba suvel tulevad presidendivalimised, mille osas Keskerakond pole veel mingeid otsuseid langetanud. Keskerakonna pressiesindaja Taavi Puki sõnul oli plaan oodata piirkonnavalimiste lõpp ära ja arutada seejärel piirkondadega, kuidas presidendivalimistel käituda. Küsimus on, kas panna kandidaat välja keskerakondlaste seast või toetada mõnda erakonnavälist isikut.

Järgmisel sügisel toimuvad aga kohalikud valimised, kus Keskerakonnal on ees ülesanne säilitada praegune ainuvõim Tallinnas, mis eeldab ülekaalukat valimisvõitu. Kohalikeks valimisteks valmistumine eeldab tõsist tööd juba sel aastal.

On Savisaare valik, kas ta hakkab nendeks valimisteks valmistudes Keskerakonda juhtima või jääb ta Hundisilmale vaenlastele kättemaksu hauduma. Tallinna abilinnapeade hiljutised avaldused on näidanud, et ka Savisaare leeri inimesed hakkavad kannatamatuks muutuma. Kui Savisaar hakkab erakonna juhtimisega tegelema, siis võib oodata sisesõja mõningast vaibumist. Kui aga Savisaar jääb jäärapäiselt oma erakonnasiseste konkurentidega võitlust pidama, siis võib kasvada tema enda toetajate surve Savisaarele.

Asja ei tee paremaks ka see, et Savisaare kriminaalasja kohtueelne menetlus on lõppemas. Peatselt koostab prokurör süüdistusakti ja seejärel läheb asi kohtusse. Istungid võivad alata juba sel aastal.