27 piirkonnast on hetkel 17 välja öelnud, keda nad erakonna esimehena näha tahaksid. Nende kümne seas, kes seda veel teinud pole, on ka need kolm piirkonda, kes 2011. aastal Jüri Ratast toetada otsustasid.

Erakonna aseesimehele Kadri Simsonile on seni toetust avaldanud neli piirkonda: Narva, Raplamaa, Pärnumaa ja Pärnu, kellel on kokku 107 delegaati. Esimees Edgar Savisaarele on hetkel toetust avaldanud 11 piirkonda, kellel on kongressil kokku 455 häält. Kaks piirkonda, Valgamaa ja Kohtla-Järve, kellel on kahe peale kokku 65 häält, on esimehekandidaadiks esitanud nii Savisaare kui ka Simsoni.

Nelja aasta eest toimunud Keskerakonna kongressil esitasid Edgar Savisaare vastu kandideerinud Jüri Ratase erakonna esimeheks Saaremaa, Hiiumaa ja Ida-Virumaa piirkonnad. Nendel piirkondadel oli 1800-st vaid sadakond mandaati, nii et umbes viis protsenti häältest.

Peale nende kolme piirkonna esitasid Ratase erakonna esimehe kandidaadiks ka Pärnu piirkonna kesklinna osakond ja Tartumaa piirkonna suurim ehk Elva osakond, kuid piirkondade juhatused esitasid esimehe kandidaadiks toona siiski Savisaare. Seekord toetab Tartumaa piirkond küll taas Savisaart, kuid nii Pärnu linn kui ka Pärnumaa piirkond on erakonna esimehe kandidaadiks esitanud Kadri Simsoni.

Huvitav olukord tekkis 2011. aastal Viljandi piirkonnas: seal esitati esimehekandidaadiks Savisaar, kuid suur osa regiooni liikmetest polnud sellega rahul ja Ratase toetuseks kirjutati eraldi pöördumine.

Selge on see, et kongressil toimuvat poleks piirkondade välja öeldud eelistuste järgi ennustada saanud, sest kuigi Ratas võis eeldada vaid Saaremaa, Hiiumaa ja Ida-Virumaa piirkonna ehk viie protsendi delegaatide toetust, siis oli tegelik toetus talle märgatavalt suurem.

Ratas kogus saja hääle asemel neid kordades rohkem, saades 643 delegaadi toetuse. Kokkuvõttes teenis Ratas kõigist hääletanud delegaatidest 41 protsendi toetuse. Savisaar korjas 925 häält.

Nii võiks arvata, et Simsoni šanss võita on Ratase omaga võrreldes tunduvalt suurem. Kuid selle kõrval, et Simsonit toetab ametlikult rohkem piirkondi kui nelja aasta eest Ratast, tasub tähele panna ka seda, et kuigi Narva piirkonna juhatus otsustas esimehekandidaadiks esitada Simsoni, pole paljud piirkonna lihtliikmed sellega päri.

Erinevate seisukohtadega liikmeid on aga eeldatavasti nii neis piirkondades, kus Simsonit toetatakse, kui ka neis, kust esimehekandidaadiks Savisaar esitati.

Vaata Delfi pidevalt täienevalt kaardilt, kus toetatakse Simsonit ja kus Savisaart.