„Reformierakonna saadiku Valdo Randpere hüüatus „kaagutad nagu Riigikontroll“ telesaates ei ole lihtsalt ülbus, vaid see on põhimõtteline partei seisukoht: ei tule mingid tüütud putukad - riigikontrolörid - meile seletama, kuidas Eestit karjatada ja millist sööta lammastele pakkuda. Estonian Airi hävingu põhjustanud otsuse läbisuruja Andrus Ansip jätkas samas stiilis, eirates Riigikontolli konstruktiivset kriitikat ja naeruvääristades soovitust kaasata sõltumatuid eksperte,“ ütles Ammas.

Ammase sõnul tõestab reaktsioon Estonina Airi raportile, et Reformierakonda eristab Keskerakonnast vaid suure juhi ja õpetaja puudumine.

„Tegutsemisviis ja põhiseaduslike institutsioonide ründamine on omane mõlemale väsinud vaalale. Kui Keskerakond haakis ennast lahti Eesti õigussüsteemist, siis Reformierakond haakis ennast lahti Riigikontrollist. Randpere ja Ansip võiksid panna end kirja Alar Karise juurde vastuvõtule ja vabandada solvangute eest. Eestis ei ole keegi põhiseadusest kõrgem,“ sõnas Ammas.

„Riigikontolli raport toob välja süsteemseid probleeme rahastusotsuste tegemisel. Läbipaistvust on liiga vähe ja häma liiga palju. Selle asemel, et asutust võimupositsioonilt sõimata, oleks tark kriitikat aktsepteerida ja teha vastavaid muudatusi, et selliseid probleeme tulevikus ennetada. Maksumaksja on Eesti Õhuga juhtunu tagajärjel kaotanud mitte ainult närve, vaid ka palju raha ja usku Eesti lennukompaniisse,“ lõpetas ta.