Täna teatas Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, et kutsub valitsusest tagasi EKRE valitsusdelegatsiooni kuuluva väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri. Kuna selle valdkonna poliitilise juhtimise eest vastutab koalitsioonilepingu kohaselt EKRE, esitas peaminister Vabariigi Presidendile ministri vabastamise palve.

Peaminister tänas Kaimar Karu valitsuses tehtud pühendunud ja professionaalse töö eest. "Soovin Kaimarile südamest edu kõigis järgmistes väljakutsetes," ütles peaminister Ratas.

Ratas kohtus täna ka EKRE esitatud uue ministrikandidaadi Raul Siemiga, kelle esitas ka presidendile uueks väliskaubandus- ja IT-ministrikandidaadiks.

"Vestesime ministrikandidaadiga teda ees ootavatest väljakutsetest, sealhulgas IT infrastruktuurist, digiühiskonna arendamisest ja Eesti ettevõtete toetamisest välismaal. Samuti uurisin tema eelneva töökogemuse ning hariduse kohta," teatas Ratas täna.

Ratas kohtus täna ka Raul Siemiga

"Uuel ministril ei jää praeguses olukorras palju aega sisseelamiseks. Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministril on oluline roll kriisimeetmete kasutusse võtmisel. Olgu nendeks siis näiteks KredEx-i või Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse abipaketid, mida tuleb lähemal ajal rakendama hakata. Soovin talle selleks edu ja kiiret kohanemist!" soovis Ratas.