Harri Taliga sõnul peab EAKL olema uasldusväärne ning ühiskonnas autoriteetne jõud, kirjutab Eesti Päevaleht.

“EAKL ei blufi ega jaga katteta lubadusi,” ütles Taliga. “EAKL peab ka edaspidi olema kasvava liikmeskonnaga kooslus, mis on tegudes solidaarne töötajate õiguste ja huvide kaitsel. Samuti peab liidul olema kindel majanduslik baas ning tasakaalus eelarve.”

Taliga väitel on keskliit tema viimase nelja ametiaasta jooksul parandanud majanduslikku seisu ning eelarve tasakaalu saanud. “Neli aastat tagasi ametisse asudes tuli alustada Augeiase tallide puhastamisest, aga nüüdseks on raamatupidamine ideaalses korras ning püsitulud kasvanud üle kahe korra.”

Teise kandidaadi, Peep Petersoni üks peamisi eesmärke on ametiühingute kokkukuuluvustunde kasvatamine. “Peab kehtima deviis “Üks kõigi ja kõik ühe eest”. Solidaarsus vajab püsivat toonitamist ning harjutamist,” selgitas Peterson, kes soovib Eesti töötajat veenda, et Eesti on normaalne Euroopa riik, kus töötaja saab enda eest julgelt seista, kuid selleks peavad ametiühingud tugevalt kokku hoidma.”

“Peame olema aktiivsed, positiivsed ja algatusvõimelised nii meedias, Toompeal kui ka ühiskonnas tervikuna. Uue, enesekindla ja loova suhtumisega peame suutma ära hoida halba ning looma ka midagi uut ja üldkasulikku,” rääkis Peterson ning lisas, et asetab pearõhu haruliitude kiiremale arengule, et nelja aasta pärast oleks need moodsad ning jõulised.