Täiendatud turvaplaani lisati konkreetsed tegevusjuhiseks juhtumiteks, kui ametiühingu­välised jõud üritavad korraldada ekstsesse rahumeelsel meeleavaldusel. Töörühm otsustas suurendada korrapidajate arvu, kes tegutsevad tihedas koostöös turvafirma ja korrakaitseorganitega, teatas EAKL.

“Ootame arvukalt osalejaid, mis nõuab tavapärasest suuremat valmisolekut,” selgitas EAKLi esimees Harri Taliga. “Eeldame, et meelt tullakse avaldama just valitsuse tööpoliitika vastu, mitte selleks, et lähenevate eurovalimiste eel iga hinna eest nö pildile pääseda.”

Ametiühingud protestivad valitsuse sõnamurdlikkuse vastu töölepingu seaduse menetlemisel. 23. aprillil 2008.a. sõlmitud kolmepoolset kokkulepet rikkudes otsustas valitsus loobuda turvalise paindlikkuse põhimõttest ja jätta töötajad ilma suurematest töötushüvitistest, leiab EAKL.

“Läbirääkimistest keeldudes on valitsus käitunud pahauskselt ja asub ühemõtteliselt tööandjate poolel”, tõdes ametiühingujuht. “Sellega valitsus vaid süvendab sotsiaalset kriisi ühiskonnas.”