Eelmise aasta lõpu seisuga oli töötukassal netovarasid 469,4 miljonit eurot ja selle aasta lõpuks peaksid need reservid kasvama 72 miljoni euro võrra, sest töötus langeb pidevalt.

Sel aastal juba langetati nii töötajate kui tööandjate makstavat töötuskindlustushüvitist, aga kuna töötukassa reservid kasvavad sellest hoolimata, siis leidis Peterson, et niisama jõude hoidmiseks pole reserve vaja koguda.

Tema sõnul tuleks töötukassa raha kulutada töötute koolitamiseks ja tööle tagasi aitamiseks või siis ka selleks, et tõsta töötutele makstavaid hüvitisi ja laiendada nende ringi, kes võivad hüvitist saada. Kui aga partnerid töötukassa nõukogus pole kulutuste suurendamisega nõus, siis teise variandina toetab Peterson töötuskindlustusmakse langetamist ka järgmisel aasta.

Töötuskindlustusmakse määra kehtestamise ettepaneku teeb sotsiaalministri kaudu valitsusele töötukassa nõukogu. Rahandusministeerium kommenteeris, et riigi eelarvestrateegia arutelude käigus valitsus töötuskindlustusmakse kohta otsuseid ei langetanud.

Sel aastal maksavad töötajad oma brutopalgast töötuskindlustusmakseks kaks protsenti ning tööandjad lisaks ühe protsendi.

Sel aastal oleks pidanud kehtima hakkama uus kord, kus töötuskindlustushüvitist oleks saanud ka töölt vabatahtlikult või poolte kokkuleppel lahkumise korral. See seadusemuudatus tühistati eelmisel aastal, sest väidetavalt polnud selle jaoks raha.