EMSA esimees Kaia Vask kinnitas aripaev.ee-le, et Tallinki vastu on Harju maakohtus tõepoolest hagi algatatud.

Küsimusele, milles täpselt Tallinkit süüdistatakse, vastas Vask, et hagi on algatatud töösisekorra eeskirjade vaidlustamiseks.

"Tallink puistab töötajate teadmata nende isiklikke asju. Samuti on ettevõte seadnud töötajatele liikumispiirangud, kus töötajad vabal ajal ja erariietes viibida ei tohi. Kusjuures siinkohal ei ole läbiotsimiste põhjuseks ohutus, vaid ettevõte materiaalne vara,“ rääkis Vask elust Tallinki laevade pardal.

„Esitasime Tallinki vastu hagi Harju maakohtusse. See ei ole esimene kord, mil Tallink töötajate põhiõigusi rikub. Eelmisel korrale ei olnud meil piisavalt infot ning me ei jõudnud kohtusse hagi õigeaegselt esitada,“ rääkis esimees, lisades, et seekord on olemas ka tööinspektsiooni kinnitus.

EMSA ei taotle Tallinkilt töötajatele tekitatud moraalse kahju hüvitamist, vaid sisekorra eeskirjade kehtetuks tunnistamist. „Kui kaptenil on kahtlus ühe või teise inimese suhtes, siis on tal õigus oma kahtlusi kontrollida,“ sõnas Vask lisades, et kõik vajalikud kontrollid peaksid toimuma vastavalt seadusele.

EMSA kaebas Tallinki kohtusse tänavu suve hakul. Tallink on EMSA kohtuhagile esitanud ka vastulause öeldes, et kõik nende tegevus on seaduslik.