“Ameerika Hääle ja Raadio Vaba Euroopa rahastamine on endiselt arutamisel,” ütles Larsson BNS-ile. “Kongressi kummaski kojas on selle kohta oma projekt, mis läheb konsolideerimisele, ehk kodanike ettepanekute põhjal koostatakse pärast arutelu ühine eelnõu, mis siis antakse presidendile allakirjutamiseks,” selgitas ta.

Larsson lisas, et ühise eelnõu väljatöötamine on praeguse seisuga nädalate küsimus. “Seega jääme oma saadete lõpetamise osas ikka õhku rippuma ja konkreetset vastust ootama,” ütles ta.

Balti Ühendkomitee Ameerika Ühendriikides algatas kampaania, millega kutsub inimesi pöörduma oma kongresmenide poole, säilitamaks Ameerika Hääle ja Vaba Euroopa saated eesti, läti ja leedu keeles.

“Palun tuletage oma kongresmenidele meelde, et kui Kesk- ja Ida-Euroopa regioonidest ning Balti riikidest kaovad Ameerika Hääle ja Raadio Vaba Euroopa saated, kaotab ka nende regioonide ühendriikidest teavitamine,” teatas ühendkomitee oma avalduses.

Balti Ühendkomiteesse kuuluvad Ameerikas elavaid eestlasi, lätlasi ja leedulasi ühendavad rahvuskomiteed.

Esialgsete kavade kohaselt lõpevad Ameerika Hääle eestikeelsed saated 30. septembriks. Esimese sammuna lõpetas Ameerika Hääl 17. veebruarist oma eestikeelsed hommikusaated.

Ameerika Hääle eesti toimetuses töötavad peale juhataja veel kolm inimest: Ats Joorits, Marika Urb ja Neeme Raud. Eestis on Ameerika Hääle eestikeelseid saateid edastanud Vikerraadio, Kuku, Tartu, Viru ja Kadi raadio.