"Pakkumiste tegijateks on kõik Eesti suuremad ehitusfirmad ning pakkumiste hinnavahemik jääb 11 ja 14 miljoni euro vahele," ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Peeter Kuimet reedel BNS-ile.

Kuimeti sõnul toimub praegu laekunud pakkumiste kvalifitseerimine ning hanke võitja saab välja kuulutada ja hankelepingu sõlmida ilmselt lähima kuu-pooleteise jooksul. Ta lisas, et ehitus saab alata kohe pärast hankelepingu sõlmimist.

Hange on osa Ämari lennubaasi kui terviku väljaehitamise projektist. Selle konkreetse hankega rajatakse Ämarisse eraldi angaar parajasti valves olevatele õhuturbehävitajatele, lennubaasi teenindamiseks vajalike sõidukite autopark ja garaaži-töökoda, baasi meditsiinikeskus, lihtne reisijateterminal baasi kaudu sisse- või väljalendavate sõjaväelaste tarbeks ja kaubakäitluse vaheladu ning lämmastiku- ja hapnikuhoidla. Hapnikku kasutatakse eelkõige pilootide hingamisseadmetes ja lämmastikku lennukite jahutusseadmetes.

Varasema info kohaselt on hanke eeldatav maksumus ilma käibemaksuta 8,05 miljonit eurot. Ehitustööd kestavad kava järgi 11 kuud.