Eelmise aasta lõpus jõustus kohtuotsus, millega mõisteti Kallo süüdi nii altkäemaksu vahendamises kui Keskerakonna ebaseadusliku rahastamise korraldamises. Kohtuotsuse jõustumise järel pidi Kallo lahkuma riigikogust. Ent tema mured ei piirdunud sellega.

"Kui inimese kohta on jõustunud süüdimõistev otsus, siis peatatakse tema parlamendipensioni maksmine," kommenteeris sotsiaalkindlustusameti kommunikatsioonijuht Kaili Uusmaa.

Riigikogu eripensioni saavad need pensioniikka jõudnud endised riigikogu või ülemnõukogu liikmed, kes olid oma pensioniõiguse välja teeninud enne 2003. aasta riigikogu valimisi. Alates 2003. aastast riigikokku valitud inimesed enam eripensionile õigust ei oma. Kuna Kallo osutus 1999. aastal 523 häälega riigikogusse valituks, oli ka temal enne süüdimõistmist riigikogu eripensionile õigus.

Riigikogu eripensioni suurus sõltub inimese riigikogu staaži pikkusest ja sellest, millal inimene riigikogu liige oli. Riigikogu eripension võib olla kuni 75% riigikogu lihtliikme palgast ehk maksimaalne eripension on praegu 3248 eurot.