“Kas tehasel on olemas asulas kuuldav kiirgushäire alarm, mille järgi seda ära tunda ja kui kaugele ta kostab? Kahjuks pole elanikele veel keegi selgitanud, mida teha sireeni käivitumise puhul. Kas minna vaatama, miks sireen huilgab, kas punane tuli ka põleb, millal on tegemist õige häirega või jälle alarmisüsteemi rikkega. Võibolla peaks jooksma nii kaugele kui vähegi võimalik, või ronima keldrisse palvetama,” teatas Delfile tehase vastu võitlev kohalik elanik.

AS Steri senisest võimsama kiirgustegevusloa avalik arutelu toimus 11. juuni 2008 Alliku külas. Küsimusele, miks on kiirgustegevusloas elanikkonna teavitamine interneti teel vaid üks kord nädalas ettenähtud kui ohuolukorra puhul on evakueerimisaeg mõõdetav minutitega, vastas keskkonnaministeeriumi esindaja Evelin Pesur: „Kui reaalselt midagi juhtub, siis te vaevalt jõuate internetist midagi vaadata“.

Samuti ei olevat kaheksa kuu jooksul suudetud kindlaks teha, millest on tingitud Alliku ja Vanamõisa küla laste allergilised nähud, mitteparanevad nahahaavandid ja -lööbed ning pidev ärritus ülemistes hingamisteedes. Täiskasvanutel esineb kummaline silmade punetus ja sügelus. Kuni ei ole veel kindlaks tehtud nende tervisehäirete põhjuseid, tuleks elanike kinnitusel välistada igasuguste täiendavate lubade väljastamine.

Kuni tehase ümbruskonna elanikud ei tea, kas probleemiks on saastatud joogivesi, lautadest tulenev põllumajanduslik saaste, õhusaaste, mingite tegurite koosmõju vms, tundub tehase kiirgusvõimsuse suurendamine enne antud asjaolude selgitamist inimkatsetena kohalike elanike suhtes.