"Me ei tea täpselt milline on BMA kontserni poolt loodava telekanaliprofiil, aga kuuldavasti on tegu ennekõike meelelahutust pakkuva kanaliga," rääkis Allikmaa Delfile.

"Kuna mitmed teisedki sama kontserni kanalid toodavad meelelahutusliku sisuga saateid, paraneb ennekõike nende kontsernisisene konkurents, mis kokkuvõttes ju peaks tähendama seda, et võidab vaataja. Ja head meelelahutust ei ole kunagi liiga palju."

"ETV+ eesmärk on aga ennekõike kõnetada Eestis elavaid venelasi ja rääkida neist ja neile kohaliku elu rõõmudest ning muredest. Me räägime eesti elust, ja kui pakume ka meelelahutust, on see väga selgelt seotud Eestiga ja ennekõike peab see puudutama heas mõttes Eestis elavaid ja vene keelt emakeelena rääkivaid inimesi," tunnistas Allikmaa.

"Venemaal toodetud ja Venemaa lähiriikides levitatavaid venekeelseid teleprogramme on sedavõrd palju, et ühe uue lisandumine ei tohiks väga palju suurt pilti muuta."

Küll aga nendib Allikmaa ka seda, et hoolimata sellest, kuidas asi peaks olema, ei ole rikkalikum meelelahutus ning kontserni sisene konkurents uue kanali puhul tõenäoliselt siiski peamiseks eesmärgiks.

"Meil oleks põhjust olla väga murelikud siis, kui hakataks otsima venekeelseid saatejuhte ja toimetajaid uude telekanalisse, aga siiani otsitakse ainult inimest, kes hakkab piirideülesesse programmi kohalikku reklaami müüma. See viitab selgelt sellele, et eesmärk on uue kanaliga segadust külvata ja kõneainet pakkuda, aga mingit tõsist kavatsust teha Eestis elavatele venelastele programmi, mis peaks konkureerima ETV+ ga, selle sammu tagant veel pole võimalik aimata," möönis Allikmaa.

"Täiesti kindel võib olla selles, et uut kanalit teeb BMA ennekõike poliitilistel kaalutlustel ja majanduslikud huvid või ka kontserni sisene konkurents ei ole selle sammu puhul esmatähtsad. Nende põhiline eesmärk on ikkagi segaduse külvamine reaktsiooniks Eesti otsusele käivitada venekeelne telekanal, mis ei ole riikliku propaganda ega ideoloogia teenistuses."

"ETV+ on tavaline Euroopalikke traditsioone järgiv avalik-õiguslik telekanal ja see on just asi, mis teeb Venemaa propagandamasina murelikuks ning sunnib üht suurt meediakontserni astuma samme, mis ei allu tavalisele äriloogikale," ütles Allikmaa.