Välisministeerium kinnitas küll eile Delfile, et tegemist on Vene poole vastusammuga Eesti ametkondade varasemale samalaadsele otsusele, kuid täpsemalt nendest sammudest rääkima ei soostunud.

Venemaa uudisteagentuur Interfax tunnistas eile õhtul, et neil ei õnnestunud Persidski väljasaatmise kohta Vene võimudelt saada mitte ühtegi kommentaari.

Samuti on erinevad portaalid käinud välja ka versiooni, et Persidski väljasaatmine on vastus Eesti võimude hiljutisele otsusele mitte anda viisat viiele venelasele, kes soovisid osaleda Tallinnas toimuval Gortšakovi nimelise avaliku diplomaatia toetuse fondi korraldataval ümarlaual.

Selle kohta öeldi aga välisiministeeriumi pressitalitusest toona Delfile, et viisataotluste osas tehtud konkreetseid otsuseid ei ole võimalik neil kolmandatele isikutele kommenteerida.

Portaali Ostkraft.ru teatel on Persidski persona non grataks kuulutamine vastus Eesti võimude samasugustele tegudele. Portaali teatel on hästi teada, et Persidski pole varjanudki fakti, et ta töötab kaitsepolitsei heaks diplomaatilise kattevarju all. Ta olevat kaitsepolitseis eri versioonide kohaselt kas majori või kapteni auastmes.

Avalikest allikatest lähtub, et 1992. aastal Luunja Keskkooli hõbemedaliga lõpetanud Persidskil on selja taga märkimisväärne sõjaväeline karjäär. Pärast keskkooli astus mees sisekaitseakadeemia kaitseväekolledžisse ning 1998. aastal lõpetas toona 24-aastane Persidski maineka USA mereväeakadeemia Annapolises ning temast sai esimene Eesti kaitseväelane, kes taasiseseisvumise järel seda teinud on. Toona surus mereväeakadeemias toimunud tseremoonial mehe kätt ka president Bill Clinton.

38-aastane Franek Persidski töötas 2007. aastal Moskva saatkonnas pressiesindajana ajal, kui Tallinnas pronkssõduri teisaldamise tõttu toimusid saatkonna juures suured meeleavaldused ja suursaadik Marina Kaljuranda üritati rünnata. Toona Eesti Päevalehes avaldatud Eesti suursaadikut Marina Kaljurandi kaitsnud politseiniku ettekandes oli märgitud ka, et Persidski aitas politseinikut konsulaadi kaitsmisel.

"Esimesed neli-viis karjuvat tegelast suutsin ma ära nügida, kuid neid tuli järjest peale. Sain ennast ukse vahelt nii sisse suruda, et nad ei saaks uksest sisse. Mind aitas väga palju Eesti saatkonna pressiesindaja Franek Persidski, samuti asutuse juht," kirjutas politseinik.

Persidski on olnud ka kaitseminister Jüri Luige käsundusohvitser ning kuulub Eesti reservohvitseride kogusse. 2008. aastal sai Persidski president Ilveselt Valgetähe V klassi teenetemärgi.