Otsus luua Maardu rahvamajja lavastaja ja režissööri ametikohad võeti vastu jaanuaris Maardu linnavalitsuse istungil, kirjutas venekeelne Delfi.

Delfi uuris Maardu rahvamaja direktori kt Victor Polyakoffilt, kas Zarenkov on tema alluv? "Ma olen direktori kohusetäitja," kordas Polyakoff kaks korda küsimusele vastuseks.

Maardu linnavalitsuse kodulehel Zarenkovi rahvamaja töötajate seas pole.

"Zarenkov istus vanasti rahvamajas oma suures nahast diivani ja palmipuuga direktorikabinetis ja istub seal ka praegu, aga tema ülemus Polyakoff töötab teises hoones palju tagasihoidlikumas kabinetis. Zarenkov aga on endiselt rahvamajas iseenda peremees ja veel tõstetud palgaga," kommenteeris allikas.

Miks aga anti poole kohaga režissööri ja täiskohaga lavastaja koht Zarenkovile? "Ta on väga hea spetsialist, väga hea lavastaja, ta lõpetas GITISe estraadi ja massilavastuste režissöörina," selgitas Polyakoff. "Eestist ma sellisel tasemel spetsialiste ei tea, kes oleksid kvalifitseeritud just estraadi ja massilavastuste režissöörina," ütles Polyakoff.

Ta keeldus kommenteerimast, kas Zarenkovi palk on kõrgem kui enne altkäemaksu eest süüdi mõistmist.

Kas aga Zarenkov istub endiselt oma rahvamaja direktorikabinetis? Zarenkov ise ütles, et eelistab vastata küsimustele, mis ei puuduta tema tööd või isiklikku elu.

Harju maakohus mõistis Zarenkovi süüdi korduvas pistise võtmises ja konfiskeeris temalt ligi 5000 eurot.

Kohus karistas Zarenkovi kokkuleppemenetluses kaheaastase vangistusega, millest kaks kuud ja kaheksa päeva kandis ta eelvangistuses ära ja ülejäänud vangistust ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane kaheaastase katseaja jooksul toime uut kuritegu ja täidab katseajal kontrollnõudeid ja kohustusi.

Kokkuleppemenetluse käigus nõustus Zarenkov endale määratud karistusega, aga avalikkuses on ta rääkinud, et ta end süüdi ei tunne. Peale süüdimõistmist vormistas Maardu linnavalitsus Zarenkovi lahkumise rahvamaja direktori kohalt, sest korruptsioonis süüdimõistetud isikuna ei tohtinud ta ametnikuna või asutuse juhina töötada.