Allikmaa oli nõukogule rõhutanud, et Tombergile pole tal töö suhtes
mingeid etteheiteid. "Mina sain aru, et küsimus on Kaljuveeris ning
Toberg lahkus solidaarsusest," kommenteeris Allik Delfile ERR-is tekkinud olukorda, kus juhatuse liige Tomberg ametist omal soovil lahkus.

Alliku sõnul oli lehtedes valeinfo selle kohta nagu oleks nõukogu Tombergi ametist vabastanud. "Võtsime avalduse teadmiseks, kuid seaduse järgi ei pea me teda vabastama ega hääletama, inimene võib vastavalt lepingule teatada. Tundsime nõukogus kurvastust ning palusime tungivalt Hanno Tombergil oma otsust kaaluda".

Mis puudutab sporditoimetuse juhi Marko Kaljuveeri vallandamist teisipäeva õhtul, siis see teema ei kuulu Alliku sõnul nõukogu kompetentsi. "Kaljuveeri vabastamine on puhtalt Allikmaa otsus. Meie ei taha sekkuda sellesse vahekorda ega öelda juhatuse esimehele, keda võtta või jätta. See on tema rida," sõnas ta.

Alliku sõnul sai ta Kaljuveeri vabastamisest teada, kui luges uudist lehest. "Allikmaa sõnul olid probleemid pikaajalised - teda ei rahuldanud sporditoimetuse vahekorrad mitme alaliiduga ja balanss oli liialt jalgpalli kasuks".

ERR-i juhatuse esimees Margus Allikmaa teatas teisipäeva õhtul, et on otsustanud lõpetada töösuhte sporditoimetuse juhi Marko Kaljuveeriga. samal õhtul esitas ERR-i juhatuse liige Hanno Tomberg ringhäälingunõukogule tagasiastumisavalduse.

"See on üks vana teema ja hästi pikka sellist ajalugu kandev, aga põhiline põhjus on see, et ma väga tahaksin ja sooviksin, et meie sporditoimetuse koostöö mitmete spordialaliitudega, spordiavalikkusega oleks palju tõhusam, palju parem," ütles Allikmaa. "Ja ma sooviksin ka seda, et need valikud, milliseid spordialasid üle kanda ja millele nagu rõhku panna, see valik oleks pisut avaram."