"Olen täna terve päeva jälginud vastukajasid president Ilvese väljaöeldule ja neid on sadu, kui mitte tuhandeid kõikvõimalikes internetiportaalides, Twitteris ja mujal.
Julgen öelda, et vähemalt 90 protsenti vastukajast on Ilvese suhtes olnud kas neutraalsed või positiivsed. Kui midagi ette heidetakse, siis pigem riigipeale mittekohast ja veidi ootamatut sõnakasutust, aga vaid üksikud ütlevad, et Ilvese väljaöeldu on jama," ütles Martinson.

Ilves tegi Martinsoni sõnul oma väljaütlemustega pretsedendi, sest ükski riigipea pole meie kandis nii vahetult midagi enne öelnud. "Kogu Ilvese jutt asetus tegelikult suuremasse konteksti kui üksnes Eesti, ses mõttes mõjutasid väljaütlemised Eesti mainet pigem positiivselt," ütles Martinson.

Paul Krugmani Eesti-suunalist kriitikat ise kommenteerides ütles investor, et midagi absurdset tema seisukohtades ei ole. "Krugman on äärmiselt liberaalne, meie mõistes vasakpoolse koolkonna esindaja. Antud juhul ta illustreeris oma lühikest sõnavõttu andmestikuga, mis oli selgelt kontekstist välja rebitud," ütles Martinson, kelle sõnul oleks Eesti puhul pidanud vaatlema vähemalt viimase 15 aasta arve, Krugman vaatles aga vaid viie aasta andmestikku.

President Toomas Hendrik Ilves pahandas eile hilisõhtul sügavalt New York Timesi kolumnisti ja Nobeli preemia võitnud Paul Krugmani peale, kes juhtis tähelepanu sellele, et Eesti pole majanduslangusest täielikult taastunud ning seetõttu on küsitav, kas osalist taastumist saab tõesti pidada majanduslikuks triumfiks.

Ilves reageeris öeldule teravalt Twitteris. "Kirjutagem millestki, millest me midagi ei tea, ja olgem ennasttäis, üleolevad ja patroneerivad. Nad on ju vaid pilusilmad," kirjutas Ilves. "Si*ume ida-eurooplaste peale - nende inglise keel on halb, nad ei reageeri ja tegelikult teevad, milles on kokku lepitud, ja valivad valitsusi, kes on vastutustundlikud."

Krugman sai 2008. aastal Rootsi Panga auhinna majandusteaduses Alfred Nobeli mälestuseks.