Allan Alaküla sõnul ei keskendu meedianõukogu oma töös mitte ainult Tallinnale, vaid asetab siinse meediapildi laiemasse konteksti. „Meedianõukogu hakkab meediat analüüsima laiemalt. Me ei kapseldu ainult Tallinnale või Eestile,“ kommenteeris Alaküla Raepressi vahendusel.

Allan Alaküla oli aastatel 1999 – 2003 ka Avaliku Sõna Nõukogu liige ning 2001 – 2004 Eesti Ajakirjanike Liidu esimees. Allan Alaküla on lõpetanud Tartu Ülikooli ajaloo erialal, täiendanud end poliitikateaduste alal Birminghami Ülikoolis ja meedia alal India Massikommunikatsiooni Instituudis. Ta on töötanud ajalehtedes Postimees, Sõnumileht ja Kesknädal. Aastatel 2002 – 2004 oli ta Tallinna Linnakantselei meediaosakonna juhataja ja avalike suhete direktor.

Meedianõukogu eesmärk on aidata kaasa linnaelanike paremale meediaalasele informeeritusele ja tagada linnakodanike huvides linnameedia areng.

Tallinna meedianõukogusse kuuluvad Tallinna linnapea Edgar Savisaar, abilinnapead Yana Toom ja Deniss Boroditš, linnavolikogu esimees Toomas Vitsut, linnavolikogu liige Maimu Berg, linnavolikogu haridus- ja kultuurikomisjoni esindajad Rein Ruutsoo, Mailis Reps, Jüri Trei, linnavolikogu sotsiaal- ja tervishoiukomisjoni esindaja Marika Tuus, linnavolikogu keskkonnakomisjoni esindaja Toomas Lepp, linnavolikogu linnamajanduskomisjoni esindaja Raimond Kaljulaid, linnavolikogu rahanduskomisjoni esindajad Hagi Šein, Hannes Rumm, Marianne Mikko ja linnavolikogu õiguskomisjoni esindaja Ester Šank.