„Kui Savisaar jääb esimeheks, Keskerakonnal olemasolevad võimupositsioonid, Tallinn eelkõige, aga ka teised linnad, säilivad. Keskerakonna fraktsioonis, ma arvan, et tuleb purgimine, mida seal ka enne on olnud (ÕSi järgi purgima - tühjendama, tekkekohast ära veetud reovett ja fekaale kanalisatsiooni laskma - toim) ja lahkumine, aknaalustumine. Keskerakonna fraktsioon riigikogus sel juhul paratamatult väheneb,“ nägi Alaküla ette.

„Kui võidab Kadri, siis ma arvan, et lühikese aja jooksul, paarist kuust poole aastani, jääb Keskerakond Tallinnas võimust ilma. Kadri juhitav Keskerakond päris kindlasti üritab alustada ametlikke koalitsioonikõnelusi valitsuses osalemiseks,“ oletas Alaküla.

„Aga ma arvan, et pärast seda, kui Keskerakond on Tallinnas võimu kaotanud, järgneb Keskerakonnas suurem segadus. Keskerakonna toetajate seas järgneb suurem segadus, reiting läheb alla, oluliselt, on väga keerulises seisus ka Kadri juhitava Keskerakonna koalitsioonikõnelused. On jagu saadud Savisaarest."

Sellega ei jää teised erakonnad Alaküla sõnul rahule. "Jürgen Ligi ütleb, et Savisaarest ei piisa, vahetada tuleb välja kogu Keskerakond, aga kui vahetada Keskerakond välja, siis ega Keskerakonna valija ju ei toeta Kadri Simonit."

"Ehk ma tahan öelda seda, et Kadri juhitav Keskerakond minu hinnangul valitsuses osaleda ei saa, ilma et ta ei deklareeriks täielikku poliitikamuutust – loobumist astmelisest tulumaksust, loobumist tasuta ühistranspordi üle-Eestilisest lubadusest,“ kirjeldas Alaküla.

Ta ennustas , et kõigest sellest loobudes oleks erakond küll koalitsiooniläbirääkimiseks kõlbulik, aga püsiks valitsuses maksimaalselt aastaks, kuni järgmiste valimisteni, sest pärast seda ta enam valijate hääli ei saaks.