“Eks see linnavolikogu alkoholimüüki piirav otsus saab väikepoodidele saatuslikuks,” lausus Vallimaa tänaval asuva Damine poe üks omanikke Ellen Tulk, kirjutab Meie Maa.

Tema sõnul suleb pood uksed hiljemalt 1. aprilliks, kuna alkohoolsete jookide jaemüük toitlustusettevõtetes on alates sellest kuupäevast kogu sortimendi ulatuses keelatud kella 4-st 9-ni.

“Kuna oleme juba alates 7-st hommikul avatud, teevad meil päevakäibest väga suure osa just hommikused ostjad,” viitas Ellen Tulk.

Surmahoobiks keldripoodidele on ka nõue, et alkohoolseid jooke tohib müüa vaid vähemalt 50 ruutmeetri suuruse müügisaali pinnaga kaupluse eraldi osakonnas või eraldi letis, kus pakutakse vaid alkoholi ja tubakatooteid. Kuna väikepoodide ruumimaht on ennegi piiratud, ei saa või ei soovi kaupmehed seda nõuet täita.

Ohus on ka Rootsi ja Rohu tänava nurgal asuva Ristena poe ja Suur-Sadama tänaval asuva Sadama poe saatus. Kaupluste omanik Vova Homutov lausus, et ei oska praegu edasise kohta midagi öelda. “Eks ootame selle 1. aprilli ära ja ju siis paistab,” ütles ta.