Leidlikke uudissõnu on saadetud hulgaliselt kõikide nende mõistete jaoks, mille korraldajad võistluse jaoks välja valisid, kuid väga palju on kasutatud ka võimalust pakkuda ise välja sõnu, millele on leitud ladus eestikeelne vaste.

„Sõnavõistluse populaarsus näitab, et eesti keel läheb inimestele korda ning keeleküsimused on ühiskonnas olulised. Võistlus teenibki korraga kahte eesmärki: ühelt poolt rikastavad uudissõnad meie keelevaramut ja suurendavad selle väljendusjõudu, teiselt poolt aga annab võistlus inimestele võimaluse kaasa rääkida oma keele kujundamises ning ärgitab mõttevahetusele keele arengu üle,“ ütles Euroopa komisjoni Eesti esinduse juht Hannes Rumm võistluse senist käiku kommenteerides.

Kõige rohkem on osalejaid võistluse algusest peale inspireerinud inglise sõna phablet, millega tähistatakse telefoni ja tahvelarvuti funktsioone ühendavat nutiseadet ning millele on praeguseks pakutud vastet juba rohkem kui 250 korral. Väga palju on ettepanekuid tehtud ka asjade interneti ja inglise non-paper’i ladusamaks eestikeelseks väljenduseks.

Lisaks Eestile on võistlusel osalejaid ka mitmest välisriigist, nagu Soome, Saksamaa, Belgia, Norra jt. Rõõmustavalt palju on osalejate hulgas kooliõpilasi ning nende jaoks on Euroopa komisjoni esindus Eestis välja pannud ka eriauhinna.

Võistlus jääb avatuks 1. detsembrini ning seejärel asub tööle võistluse žürii koosseisus Urmas Sutrop, Peeter Päll ja Katrin Hallik Eesti keele instituudist, Mart Juur ja Neeme Korv ajalehest Postimees, Allar Jõks advokaadibüroost Sorainen ning Hannes Rumm ja Rita Niineste Euroopa komisjoni Eesti esindusest.

Sõnapakkumisi saab esitada võistluse kodulehel www.sonavoistlus.ee, e-kirjaga võistluse projektijuhile (rita.niineste@ec.europa.eu, teema "Sõnavõistlus") ja tavaposti teel (Eesti keele instituut, Roosikrantsi 6, 10119 Tallinn, märgusõna „Sõnavõistlus”).

Võistluse peaauhinnaks on tahvelarvuti iPad, teisteks auhindadeks on Eesti keele instituudi sõnaraamatud, Postimehe tellimused ning raamatupoe kinkekaardid. Parimale kooliõpilasest võistlejale on ette nähtud eriauhind.

Võistluse peaorganisaator Rita Niineste võtab võistluse kokku Euroopa komisjoni Eesti Facebooki lehel