Tänase õpetajate päeva seisuga on osalejaid 321, mis on pea poole võrra mullusest rohkem, teatas sihtasutus Archimedes.

„Õppeaasta algus on hea aeg mõelda, mida saaks koolis teha teisiti ja paremini,” selgitas Tallinna ühisgümnaasiumi inglise keele õpetaja ja Eesti õpetajate liidu juhatuse esimees Margit Timakov.

Ta rõhutas, et Hea õpetaja kuu jooksul on õpilastel võimalus oma õpetajale midagi positiivset öelda ja lapsevanemal end koolieluga paremini kurssi viia. „Hea õpetaja kuu on hariduse väärtustamise kuu ka palju laiemalt terves ühiskonnas,” sõnas Timakov.

Hea õpetaja kuu eesmärk on traditsiooniliselt väärtustada pedagoogide tööd, öelda õpetajale „aitäh” ja mõelda, mis teeb ühest õpetajast hea õpetaja. Kuu on jagatud neljaks teemanädalaks, mille raames tuuakse kokku õpetajad, õpilased ja lapsevanemad.

Hea õpetaja kuu on teatajate sõnul õppeasutustes toimuva nägu. Kuu jooksul on liitunud koolides üleval „Kiida õpetajat!” postkastid õpetajatele tänusõnade jagamiseks, samuti on võimalik saata elektroonilist tänukaarti.

Lisaks õpetajate päeva tähistamisele korraldatakse Hea õpetaja kuu raames õpetajatele tänuüritusi. Paljudes koolides kutsutakse tunde andma lastevanemad, toimuvad lahtiste uste päevad ning loengud nii õpetajatele kui ka lastevanematele. Kõigi Hea õpetaja kuu tegemistega saab end kursis hoida www.opetajakuu.ee vahendusel.

Hea õpetaja kuud koordineerib sihtasutus Archimedes koostöös suuremate kõrgkoolide ja erialaliitudega. Sündmuste põhikorraldajateks on aga koolid ja lasteaiad ise. Hea õpetaja kuu saab teoks Euroopa sotsiaalfondist rahastatava programmi Eduko toel.