Haigla kodulehekülje andmetel antakse streigi tõttu planeeritud operatsioonide ärajäämisest patsientidele teada eelmisel tööpäeval.

Erandina toimuvad operatsioonid alla 18-aastastele ning onkoloogilistele patsientidele, samuti erakorralised operatsioonid. Operatsiooni erakorralisuse hindamine on raviarsti pädevuses.

Anestesioloogiakliinikus, operatsioonikeskuses, onkoloogia- ja hematoloogiakliinikus jätkub erakorraline ja onkoloogiline töö täies mahus.

Tavapärane töö jätkub ka psühhiaatriakliinikus, järelravi kliinikus, intensiivravikeskuses, naha- ja suguhaiguste keskuses, invasiivkardioloogia ja kardiointensiivravi üksuses.

Ühegi haiglaravil viibiva patsiendi ravi ei katkestata, kinnitas haigla oma koduleheküljel.

Streigi neljandal nädalal jätkavad tööd tavapäraselt erakorralise meditsiini keskus, seal hulgas Harju kiirabi. Vältimatut arstiabi osutatakse kõigile patsientidele, kes seda vajavad.

Siinkohal juhivad EMO arstid tähelepanu, et EMOsse pole mõtet pöörduda patsientidel, kelle vastuvõtt polikliinikus ära jääb, sest EMO ei asenda eriarsti vastuvõttu ning retsepte saab pikendada perearsti juures. Küll aga peaksid EMOsse pöörduma erakorraliste ja ägedate valudega patsientidel, sõltumata eelnevast diagnoosist.

Ambulatoorne eriarstiabi

Vastavalt Eesti Arstide Liidu, Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliidu ja Haiglate liidu kokkuleppele jätkuvad streigi ajal eriarstide vastuvõtud alla 18-aastastele lastele ja rasedatele, samuti keemia- ja kiiritusraviarstide ning hematoloogide vastuvõtud onkoloogia- ja hematoloogiapolikliinikus.

Tööd jätkavad ka psühhiaatriapolikliiniku arstid ja õed, valuraviarst, toimub anestesioloogi operatsioonieelne konsultatsioon, õed nõustavad patsiente ning samuti toimuvad õdede iseseisvad vastuvõtud.

Polikliinikutes, kus arstide vastuvõttu ei toimu, informeeritakse patsiente ärajäävatest visiitidest päev ette.

Radioloogilisi- ja laboriuuringud tehakse onkoloogilistele ja erakorralistele haigetele. Teiste patsientidega võetakse ühendust uue aja kokku leppimiseks.

Verekeskus töötab tavapärase graafiku alusel.