Delegaatide või vaatlejatega on kongressil esindatud veerandsada soome-ugri rahvast.

Läänemeresoomlasi esindavad kongressi kodulehekülje andmeil eestlased, setod, vadjalased, liivlased, soomlased, kveenid, Ingeri soomlased, isurid, karjalased, Tveri karjalased ja vepslased. Kohal on ka saamid.

Samuti on Tallinnas volga rahvaste esindajad ersamordvalased, mokšamordvalased ja marid ning permi rahvad udmurdid, bessermanid, sürjakomid ja permikomid.

Kongressil osalevad ka ugri rahvaste hantide, manside ja ungarlaste delegaadid, esinadtud on ka samojeedi rahvad neenetsid, nganassanid ja sölkupid esindajad.

Pühapäeval on kavas omausuliste palvus Siniallikatel, umbes 35 kilomeetrit Tallinnast ning oikumeeniline jumalateenistus Pühavaimu kirikus.

Päeval toimub konsultatiivkomitee istung ning soome-ugri ja teiste vähemuste projektide esitlus. Õhtul on vabaõhumuuseumis rukkimaarjapäeva tähistamine, kus osalevad ka Ungari president Ferenc Madl ja president Arnold Rüütel.

Maailmakongressi avamine on esmaspäeval Estonia kontserdisaalis, Madli ja Rüütliga liitub Soome riigipea Tarja Halonen.

Soome-ugri rahvasta maailmakongress toimub iga nelja aasta järel, seni on need olnud 1992. aastal Sõktõvkaris Komis, 1996. aastal Budapestis ja 2000. aastal Helsingis.