Justiitsministeerium teatas, et esmaspäeval toimub Paides rattaralli ning teisipäeval avatakse liiklusteemaliste plakatite joonistamise võistluse paremate tööde näitus Rakvere kaubanduskeskuses.

Rahvale demonstreeritakse politsei transpordivahendeid ja tehnikat teisipäeval Pärnus Rüütli 49 maja ees, Nõmmel asutatakse mittetulundusühing Nõmme Naabrivalve.

Jõgeval näitab politsei oma sõidukeid ja tehnikat 3. mail, 5. mail asutatakse Tallinnas justiitsministeeriumis mittetulundusühing Eesti naabervalve.

5. mail peetakse Tallinnas hotellis Dzingel kriminaalpreventsiooni ja usalduspartnerluse seminar koostöös Saksamaa Schleswig-Holsteini liidumaa siseministeeriumi ametnikega. 6. mai on liikluspäev Tallinnas Vabaduse väljakul.

12. mai on lahtiste uste päev Harju politseiprefektuuris Sauel.

1.-7. maini toimuvad koolilaste külaskäigud Tallinna, Harju, Pärnu, Viljandi, Tartu ja Lääne-Viru prefektuuridesse. 8.-14. maini viiakse koolilapsed kohtutesse ja kriminaalhooldusosakondadesse Tallinnas, Pärnus ja Viljandis.

Mai jooksul riputatakse kauplustesse hoiatusplakatid varguste ennetamiseks, samuti jagatakse lendlehti autodest varguste teadvustamiseks ja kleepse hoiatamaks taskuvaraste eest.

15. mail lähevad riigikogu liikmed kriminaalpreventsiooni kuu raames tutvuma Tallinna keskvanglaga, järgmisel päeval toimub üritus Tallinnas Raekoja platsil, kus näidatakse politseitehnikat, oma oskusi demonstreerib eriüksus K-Komando, esineb politseiorkester.

Mai teisel poolel toimuvad veel politseipäevad ja viktoriinid koolides ning elanike hulgas korraldatakse küsitlusi, samuti peetakse seminare.