ERR kirjutas juunis, et Narva linnavolikogu keskerakondlasest esimees Aleksandr Jefimov jäi lõplikult süüdi kelmuses, kuna riigikohus ei võtnud tema edasikaebust menetlusse.

"Kohtuotsuse järgi pettis Jefimov haigekassalt välja ligi 5000 euro ulatuses töövõimetuse hüvitist. Tegemist oli olukorraga, kus haigusleht oli vormistatud ja hüvitis laekus, kuid samal ajal inimene töötas ja sai selle töö eest ka tasu, näiteks linnavolikogu esimehena. Kohtu hinnangul pani Jefimov toime korduva kelmuse ja määras talle karistuseks ühe aasta ja üheksa kuu pikkuse vangistuse kaheaastase katseajaga," kirjutas ERR. Jefimovi lõpliku süüdijäämise tõttu peab volikogu kahe kuu jooksul süüdimõistmisest alates valima omale uue esimehe. Siiani on tema tööülesandeid täitnud kaks volikogu aseesimeest.

Narvas toimus neljapäeval linnavolikogu erakorraline istung, mille peamine teema oli volikogule juhi valimine. Ainus kandidaat oli Narva ainsa opositsioonierakonna Meie Narva esindaja Ants Kutti. Valimine kukkus Keskerakonna saadikute mitteosalemise tõttu läbi.

Fraktsiooni “Meie Narva” esimehe Katri Raigi sõnul tuleb esimees valida enne 21. augustit, sest selleks ajaks on volikogu olnud juhita kaks kuud. "Selline tähtaeg tuleneb seadusest ja on esimehe ära valimine on vajalik, et vältida volikogu laiali minemist," ütles Raik täna pressiteates.