Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) vastne nõukogu esimees, Äripäeva peatoimetaja Igor Rõtov ütles Delfile, et Alaver võitis ülekaalukalt. “Alaver on alati nõus ajakirjandusega rääkima, on siis eesti sportlastel läinud hästi või halvasti,” lausus Rõtov.

Ka peab EALL Alaveri teeneks asjaolu, et tema hoolealused on õppinud ladusalt ja avatult meediaga suhtlema.

Endine ajakirjanik Peeter Tali teenis pressivaenlase tiitli sellega, et hoidis põhjendamatult kinni infot Eestis Iraaki suunduvate sõdurite kohta. Rõtovi sõnul oli näiteks Leedus Iraaki suunduvate sõdurite nimed teada, samuti ei tehta sellistest asjadest saladust USAs.

EALL märkis ka, et kaitsejõudude pressitalitus takistab kaitsejõudude kohta käiva info levikut. See on märguanne kogu kaitsestruktuuridele — tänapäeva maailmas peab ka sõjalistest asjadest rohkem infot saama.

Pressivaenlase veidi vähem hääli saanud kandidaatide seas oli Keskerakonna esimees Edgar Savisaar ja presidendi kantselei direktor Tarmo Mänd.

Mullu sai kõige pressisõbralikumaks avaliku elu tegelaseks õiguskantsler Allar Jõksi, kõige pressivaenulikumaks nimetati aga keskkonnaminister Heiki Kranich.

2001. aastal pälvis ajalehtedelt pressisõbra tiitli presidendi abikaasa Ingrid Rüütel, pressivaenlase oma toonane peaminister Mart Laar.

2000. aastal valis EALL pressisõbraks siis veel riigikokku kuulunud Ivar Tallo, pressivaenlaseks eksminister Toivo Jürgensoni.

Varasematel aastatel on pressisõbralikemaks valitud Jüri Mõis (1999), Lennart Meri (1998), Paul Varul (1997), Tunne Kelam (1996), Siim Kallas (1995) ja Mart Laar (1994).

Pressivaenlaseks on peetud Lennart Merit (1999 ja 1994), Olari Taali (1998), Robert Lepiksoni (1997), Tiit Madet (1996) ja Edgar Savisaart (1995).