„Ma olen ise kuulnud kõikvõimalikke vandenõuteooriaid, aga ma nendesse ei usuks,“ kõneles Andrus Veerpalu treener Mati Alaver. „Me oleme liiga palju saavutanud, ja praegu me oleme selles olukorras, kus meile seda ei andestata.“

FISi otsus oli Alaveri sõnul talle üllatus selles võtmes, et ta oli kursis sellega, millise pühendumisega tegeles Sulev Kõks juhtumi uurimisega.

Alaver märkis, et Sulev Kõks tuligi Rhodose saarelt ainult tänase ürituse pärast koju ja läheb kohe sinna tagasi. Kõks lahkuski pressikonverentsilt kell 17.30 ja teised soovisid talle „head lendu!“.

Alaver viitas Mare Porkile, kes on öelnud, et motivatsioon ei ole midagi muud, kui tahtmine hea meelega tööd teha. „Ometi, ma olin valmis, et täna selline otsus tuleb,“ kõneles Alaver. Ta ütles ka viidates ajaloolisele kohtupraktikale, et maailmas ei ole vähe neid inimesi, kes on vale otsuse põhjal surma mõistetud.

Rääkides toidulisanditest tõi Alaver välja, et järjest suureneb nende firmade arv, kes pakuvad üksteise võidu toidulisandeid, mis aitavad sportlase organismil taastuda.

Andrus Veerpalu antud juhtumis esindav advokaat Aivar Pilv võrdles toidulisandite söömist tavatoiduga. „Nii nagu te leiba ja võid sööte, nii võib ka neid toidulisandeid süüa, mida ei ole dopinguainete nimekirja kantud,“ ütles Pilv.