"See eeldab seda, et Medvedev ja Ilves tõenäoliselt omavahel ka kohtuvad ja räägivad niisuguse täiendava kutse juures. See on nüüd jälle positiivne märguanne, sest selle kohtumise käigus võib toimuda mingisugune nihe Eesti ja Venemaa praktilises suhtlemises," rääkis Alatalu Delfile

Alatalu sõnul kõneleb kutse sellest, et tehakse erandeid. Antud juhul on Ilves erand, sest kusagil kuu aega tagasi juba räägiti, et kõik on otsustatud ja nimekiri on lukus ja anti pilt sellest mismoodi pidustused hakkavad välja kujunema ja nüüd see on siis selline täiendav käik," lisas politoloog.

"Sel aastal on Ilves kolm korda tegelikult andnud märku, et ta on valmis nendele pidustustele minema juhul, kui tuleb kutse ja nüüd siis see kutse laekus ja see on hoopis teisel tasemel, mille sai Läti president Zatlers, keda Putin kutsus suuliselt," rääkis ta veel.

Alatalu hinnangul on nüüd Ilves vaieldamatult paremas seisus, kuna teda on kutsunud president Medvedev isiklikult.

"Positiivne moment on siin veel see, et sellest teatati sel hetkel, kui oli juba eelnevalt olemas teade, et Ilves läheb järjekordselt Ameerika Ühendriikidesse eravisiidile. Venemaa pool võtab arvesse ka Eesti presidendi tihedat läbikäimist Ameerika Ühendriikide ja Ameerika Ühendriikide administratsiooniga," rääkis Alatalu.