"Küsimus on alati rahas ja raha võib igat moodi kasutada. Kirjutatakse raha välja ühel otstarbel, aga kuidas seda raha tegelikult kasutatakse - kas isiklikeks palkadeks või mõne propaganda väljaande ilmutamiseks või mingitele kandidaatidele oma reklaami kogumite tegemiseks. Heategevuse sildi all saab tegelikult küllaltki palju asju teha," ütles Alatalu Delfile.

Venemaa mõjuvõimu suurendamise poliitika raames on Alatalu sõnul täiesti loomulik, et koostööd tehakse mitmesuguste kohalike jõududega, kes on huvitatud aktiivsematest suhetest Venemaaga. "Nende hulka kuuluvad nii ärimehed kui ka poliitilised parteid, kelle elektoraadi hulgas on Venemaa kodanikud ja nende toetajad. See protsess on täiesti tavaline ja normaalne, aga hakata nüüd kuulutama partei liidrit mõjuagendiks on üle pakutud," märkis Alatalu.

Alatalu lisas, et olukorras, kus aktiivseid suhteid Venemaa võimuparteiga peab opositsioonipartei, on kõikvõimalikud spekulatsioonid väga kerged tulema. "Reaalsusest leiab alati pidepunkte ühe või teise seisukoha kinnitamiseks. Kogu selle asja ebamäärasust alustame kas või sellest, et on olemas mingi müstiline suuline ettekanne. Võib esitada küsimuse, et kus seda suulist ettekannet siis hoitakse, kas see on siis mingis kapis, sahtlis või on ta lihtsalt kahe või kolme inimese mälus. See on tegelikult absurdne jutt. Mina kaldun küll selle poole, et kõigel sellel on ainult otsene seos käimas oleva valimiskampaaniaga."

Ajaleht Postimees kirjutas, et vastuluure kirjeldab Keskerakonna esimeest Edgar Savisaart Venemaa mõjuagendina. Ajalehe andmetel on kaitsepolitsei teinud presidendile, peaministrile ja siseministrile teabeettekande, milles Savisaart nimetati ohuks riigi julgeolekule.

Riigijuhtidele esitatud ettekande kohaselt on Savisaar vahendajate kaudu küsinud 1,5 miljonit eurot, millega suurendada Venemaa mõju Eestis.