Tallinna esindaja Euroopa Liidu juures Allan Alaküla rääkis eile Tallinna TV saates „Meedia keskpunkt“, et Kotka on kutsutud üle kuulama tema telefonikõnedest tehtud salvestisi seoses kriminaalasjaga, mis on algatatud tänavu 17. mail.

"Tegemist on valeväidetega. Siret Kotkat ei ole kaitsepolitseisse kutsutud," vastas kapo pressiesindaja Harrys Puusepp küsimusele, kas Kotka on kutsutud ülekuulamisele kas kahtlustatava või tunnistajana.

Allan Alaküla selgitas küll seepeale, et Kotkat ei kutsutud tõesti ülekuulamisele, vaid üle kuulama tema telefonivestluste salvestusi, kuid ka see ei vastavat Harrys Puusepa sõnul tõele.

Alaküla pidas saates rääkides kummaliseks, et tänavu kevadel algatatud kriminaalasi annab loa üle kuulata Siret Kotka ja Lauri Laasi vahel mullu suvel 1. juunist kuni 31. augustini toimunud telefonikõned.

Teine asi, mis tema sõnul tähelepanu tõmbab, on pealtkuulamise ajavahemik, sest see on tema sõnul poliitiliselt tähelepanuväärne, kuna samal ajal toimus presidendivalimiste kampaania ja Keskerakonna juhi Edgar Savisaare kukutamise kampaania.

Alaküla sõnul võttis Savisaare kukutamise temaatika opositsioonilt võimaluse tegeleda kogu jõuga presidenivalimiste korraldmisega. Alaküla sõnul oli Savisaare kukutamine tegelikult presidendivalimiste osa.

Saate lõpus jõudis Alaküla järeldusele, et kui kapo kuulas telefonikõnesid pealt presidendi teadmisel, siis on tegemist veel hullema juhtumiga kui oli Watergate'i skandaal, mis kukutas Ameerika presidendi Richard Nixoni. „Seda skandaali ei ole vaja oodata, see skandaal on laua peal,“ lausus Alaküla.