Kõik kolm endist töötajat tahavad, et nende nimesid ajalehes ei avaldataks, kuid kinnitavad kui ühest suust, et nende töölt vabastamine vallavalitsusest toimus valda tegelikult valitseva Peipsi kalakuninga Paul Kärbergi nõudmise, kirjutab Põhjarannik.

Eelmise aasta juunis vabastati ametist registripidaja ja maakorraldaja. Esimene oli lausa meediastaar enne 2009. aasta kohalikke valimisi, kui Alajõe sai üle maa kuulsaks sellega, et sinna hakati massiliselt valijaid sisse registreerima. Toona kasvas valla elanikkond lühikese ajaga ligi poole võrra. Seda, kas ta pressiti töölt minema just seetõttu, et ta häbiväärse valimispettuse paljastas, ta nüüd tagantjärele öelda ei oska. “Ju ma siis ikka millegagi ette jäin.”

Temaga koos sai ametist lahti ka valla maakorraldaja, kes aga ise sellest loost midagi rääkida ei taha, viidates pooleliolevale kohtuvaidlusele. Endise vallasekretäri sõnul on aga Kärbergil sealsetes maa-asjades huvid, mille kaitsmiseks ta kasutab volikogus oma mõjujõudu. “Kolm detailplaneeringut seisab juba seitse aastat ning neid ei kehtestata, sest Kärberg ei soovi seda, aga omanikud kannatavad,” tõi eksametnik näite.

Möödunud aastal käivitunud ametnike vallandamise skeem nägi ühe ekstöötaja sõnul välja nii: vallavalitsuse struktuurimuudatuse käigus kärbiti töötajate palka ilma nende nõusolekuta. Siis ilmusid nende ametinimede taha kaks tähte: k.t. Seejärel nad aga vabastati, kuna ametikohtade täitmiseks korraldati konkurss. Üks endistest ametnikest on nüüd saanud sellise töölt vabastamise kohta valla vastu võidu kahes kohtuastmes, teine ühes. Vaidlused on pooleli.