Lehe andmetel olid võimalike kaaperdamispaikadena terroristide vaateväljas Poola, Läti ja Eesti lennujaamad, vahendab PM Online BNS-i uudist.

Briti valitsus suhtus saadud luureinfosse sedavõrd tõsiselt, et kaalus Heathrow’ lennuvälja sulgemist. Peaminister Tony Blair saatis maailma üht suurimat lennuvälja turvama soomukid ja sajad sõjaväelased.

Luureallikate teatel sai Briti eriteenistus MI5 2003. aasta veebruaris põhjaliku luureinfo, et al Qaida võib võtta sihikule Suurbritannia, kuna London toetas USA vägede hilisemat sissetungi Iraaki.

Allikate sõnul oli al Qaida eesmärk tappa Heathrow’s sadu inimesi, et karistada Blairi Suurbritannia rolli eest Iraagis.

Ühe allika väitel kogus al Qaida rakuke teavet ühel Ida-Euroopa lennuväljal, võib-olla Poolas, Lätis või Eestis.

“Idee oli kaaperdada reisilennuk sealt, kus ei ole nii karme julgeolekumeetmeid kui Lääne-Euroopas. Plaan oli rammida lennukiga Heathrow’ terminali, kus oleks surma saanud palju inimesi,” ütles üks allikas.

Teine vandenõu nägi ette Heathrow’st lahkuva reisilennuki allatulistamist, mis oleks samuti kaasa toonud hulgaliselt ohvreid.

Seda vandenõu organiseeris al Qaida operatsioonijuht Khalid Sheikh Mohammed, kes oli seotud ka 2001. aasta 11. septembri rünnakutega USA-s.

Mohammed tabati 2003. aastal Pakistanis.