“Linnavalitsuse liikmeid oli neli, otsuseid valmistasid ette mitukümmend ametnikku ning 33-liikmelise volikogu enamus tõstis käe 2009. aasta eelarve vastuvõtmiseks. Viisitamme ainuisikuline süüdistamine on tema isiku ületähtsustamine,” selgitas Akkermann Delfile.

“Esialgu ei ole küll kavas õiguskaitseorganite poole pöörduda ainuisikuliselt Mart Viisitamme küsimuses, sest makseraskused on tingitud sisuliselt valede otsuste tegemisest (spordihoone finantseerimisskeem ei ole linnale jõukohane ega mahu valla- ja linnaeelarve seadusega ettenähtud 60 protsendi piiri) või õigete otsuste tegemata jätmisest (põhitegevuse kulud jäeti 2009. aasta algul kärpimata, kuigi vajadus selle järgi oli juba ilmselge). Sisuliselt valed otsused on juriidiliselt korrektsed,” kinnitas ta.

“Juhtimine on meeskonnatöö, meeskond pannakse kokku valijate häältega ning lõpuks on Pärnu linna elanikud ka need, kes peavad ära kannatama selle meeskonna poolt põhjustatud avaliku häbi, spordi- ja kultuuritegevuse võimaluste ahenemise, linna pimendamise, palga vähendamise ja muud ebamugavused,” jätkas Akkermann.

“Valimisi peetakse tüütuks, pea pooled inimesed jätavad valimas käimata, suur osa valijaid laseb end hullutada linnakassast selle raha lubamisega, mida seal üldse pole. Lõpuks kannatavad vigade parandamise all kõik linna elanikud mitu aastat,” lisas ta.

“Tragikoomiline ongi asjaolu, et teatud üldistusastmel sõltuvad kõik linnaelanikud üksteisest. Isegi kui kellelgi on kena kodu kõrge müüri taga, peavad sinna jõudmiseks olema läbipääsetavad tänavad,” sõnas Akkermann lõpetuseks.