„Kui lugupeetud ajaleht soovib kirjutada vapustavat lugu peaks ta hoolikalt uurima tausta. Lugedes tänast Äripäeva ei tahaks uskuda, et kasiinoomanikud tellisid Äripäevas mind ründava allapoole vööd lööva loo. Aga eks ma olen tugev ja elan edasi,” teatas Max Kaur.

„Max Kauril on haridust piisavalt, et saada edukalt hakkama nii omavalitsuses kui ka kõrgkooli juhina. Lugupeetud ajaleht peaks paremini kursis olema Euroopa hariduse arengutega lähtudes Bologna protsessist. Äripäev peab vabandama, kuna tegemist on vist klassikalise poliitilise tellimusega,” ütles akadeemik Mihhail Bronštein Kauri kaitseks.

Max Kaur peab häbematuseks Äripäeva väidet, justkui oleks ta endale diplomi ostnud. Kauri väitel on tema õppimine Rahvusvahelises Sotsiaalteaduste Rakenduslikus Kõrgkoolis LEX, Moskva Rahvusvahelises Sõltumatus Keskkonna ja Politoloogia Ülikoolis ning Peterburi Riiklikus Inseneri ja Majanduse Ülikoolis kergelt kontrollitav.

„Ma üldiselt ei kiusa ajakirjanikke taga, isegi kui nad eksivad ja oma eksimusega tekitavad eraisikute mainele korvamatut kahju. Lähtun sellest, et eksimine on inimlik. Antud juhul on tegemist puhtakujulise pahatahtlikkusega. Ühes pisikeses loos esinevad koos tõestamata väited diplomi ostmise kohta ja samas vihje justkui ma polekski neis õppeasutustes õppinud. Palun helistage nendesse õppeasutustesse ja küsige, kas ma olen seal õppinud või mitte. Ajakirjanik ei ole seda teinud, „ kinnitas Kaur.

“Lõpetasin 1987. aastal Mustamäel asuva Tallinna 51. keskkooli. Seal koolis õppis ka Vene Erakond Eestis esimees Stanislav Tšerepanov, kõrvalkoolis aga noor ja nutikas Marit Maripuu. 2002. aastal lõpetasin Moskva Rahvusvahelise Sõltumatu Keskkonna ja Politoloogia Ülikooli ning sai õigusteaduste bakalaureuseks. Selle ülikooli on lõpetanud ka Ilja Jašin, Venemaa liberaalse partei „Jabloko” üks populaarseimaid liidreid,” kirjeldas Kaur oma haridusteed Äripäevale saadetud kirjas.

“Olen kaitsnud äriõiguse diplomit Tallinnas Rahvusvahelises Sotsiaalteaduste Rakendusliku Kõrgkooli LEX õigusteaduskonnas, milles õppisin loomulikult riigikeeles. Õppejõudude hulgas olid nii mõnedki tuntud juristid ning kohtunikud nagu näiteks Tallinna halduskohtu kohtunik Karin Kalmiste ja Tallinna ringkonnakohtu kohtunik Margo Klaar,” lisas Kaur.

Max Kauri väitel on ta käesoleva aasta märtsis kaitsmas magistrikraadi Peterburi Riiklikus Inseneri ja Majanduse Ülikoolis (ENGECON).

“Olgu öeldud, et selle tuntud kõrgkooli on lõpetanud näiteks Vene energeetikaguru Anatoli Tšubais, värske Eesti kodanik ja suurärimees Rustam Aksjonenko ning seal on professorina õppejõuna töötanud Venemaa peaminister Viktor Zubkov. Käesoleval aastal on kavas astuda sama kõrgkooli majandusteaduste doktorantuuri. Doktoritöö juhendajaks saab ilmselt olema Eesti Teadus Akadeemia akadeemik Mihhail Bronštein,” selgitas Kaur lõpetuseks.