Äsja lõppenud kutsumine oli selle aasta kolmas ja ühtlasi viimane, mille käigus õpetatakse 8 kuu jooksul välja üksuste reakoosseis, teatas amet.

Kaitseressursside ameti peadirektor Margus Pae tunnustas kõiki, kes asusid oma kohustust riigi ees täitma vabal tahtel. "Neid oli seekord rohkem kui kunagi varem. Niisuguste noorte meeste küpsus teeb tõsiselt heameelt, sest nemad on aru saanud, et ajateenistusest saadav kogemus aitab neil paremini koostada oma edasisi eluplaane. Mida suurema tahtega kutsealused ajateenistusse lähevad, seda suurem on eeldus nende edukaks väljaõppeks kaitseväes."

Vabal tahtel alustanud noormehed avaldasid oma taotlusega soovi tulla aega teenima enne ametipoolset arstliku komisjoni kutset.

Suurima hulga kutsealuseid sai lõppeval nädalal Kuperjanovi Jalaväepataljon, järgnesid Viru ja Tagalapataljon ning teised väeosad vastavalt vähem. Kaks neidu alustas ajateenistust Õhutõrjepataljonis ja üks Pioneeripataljonis.

Valdav osa ajateenistust alustanutest on keskharidusega (733), põhiharidusega on 453 ja kõrgharidusega 27 noormeest.

Varasem vabatahtlike osakaal on tänavu olnud 30 ja 31 protsenti. Oktoobrikutses oli vabatahtlikke 41 protsenti.

Aastane ajateenistusse kutsumise eesmärk sai seega täidetud. Ühtekokku alustas 2015. aastal ajateenistust 3349 kutsealust, sealhulgas vabatahtlikult 17 neidu.

Järgmine kord kutsub Kaitseressursside Amet noormehi ajateenistusse 2016. aasta esimesel nädalal.