„Me ei lennuta tema säilmeid koju, sest see on tõesti kallis ja meil on endiselt raskusi rahakogumisega Malaisiasse sõitmiseks ja muude asjatoimetuste korraldamiseks,“ ütles vend Malay Maili vahendusel.

Eesti aukonsul Malaisias erukolonel Datuk Harbans Singh ütles teadetekohaselt, et üks lennufirma küsis surnukeha kodumaale toimetamise eest 120 000 Malaisia ringgiti ehk umbes 27 600 eurot, mille peale soovitas aukonsul surnukeha Malaisias kremeerida.

Üks Soosalu sõpradest ütles Malay Mailile, et sõprade korraldatud rahakogumiskampaaniaga kokku saadud summa ei kata veeranditki lennufirma nõutavast summast.

Soosalu surm on endiselt müsteerium. Tema surnukeha leiti 1. juulil Rawa saarelt, kus ta veetis enamiku aega elukaaslase Tunku Alang Reza Tunku Ibrahimiga.

Politsei uuris surma esialgu uppumisena, kuid klassifitseeris selle ümber mõrvaks, kui tema kehalt leiti kriimustusi ja verevalumeid.

Elukaaslane ja üks tema sõber peeti kinni ning jäeti kuni neljapäevani vahi alla.

Enne seda vahistati ka baarmen, kaks paadimeest, kuurordimänedžer ja Tunku Alangi sõber, kes viibis Soosalu surma ajal saarel. Paadimehed vabastati nädalavahetusel pärast ülekuulamist.

Politsei ootab toksikoloogilist analüüsi, et teha kindlaks, kas Soosalu oli enne surma uimastite mõju all. Soosalu ja Tunku Alang vahistati narkojuhtumi tõttu jaanuaris ja nende valdusest leiti väidetavalt kanepit.

Jaga
Kommentaarid