„Rabistamise taga oli Reformierakonna ebamugavustunne seoses sellega, et mis tahes analüüsi, seostamise, kontekstide väljatoomise ja mõtestamise korral ei paista Savisaare rahaküsimise asjad enam nii ühesed ja kahtlused kolivad nendegi kraesse,“ kirjutab Maiste.

"Majanduskurjategija kahtlustega isikute suhtes pole Reformierakonnas kunagi kriitilist meelt üles näidatud. Miks Hanno Pevkur ei lähe teda Reformierakonnale Vene raudteega seotud raha vahendamises ja tankistirahaga majaehitamises süüdistavate blogijate vastu kohtusse? Erinevalt Savisaarest ei eeldata Pevkurilt ja Rein Langilt, et nad peaksid, kuni süüdistused klaaritud, ametist lahkuma. Lang tegeleb aga meediaregulatsiooniga, püüdes välistada korruptsioonile tähelepanu tõmbamise eos," viitab Maiste nii Langi kui Pevkuri seostamisele Vene raudteerahadega.

Maiste sõnul ei näe Reformierakond segases valimiste rahastamise võidujooksus probleemi. Üldjuhul on valimisedu olnud meil korrelatsioonis rahaga, nii on Reformierakond on teinud kõik, et erakondade rahastamise küsimusi läbi ei mõeldaks.

„Tülgastavaid piire, mille ületamisega Savisaar nüüd sisse kukkus, on kogu aeg näpitud. Erakondade rahastamise süsteemi välja kujundanud inimeste sõnum on kogu aeg olnud, et valimiskulude osas tuleb võidu joosta ja raha ei haise."

"See, et asjaomaseid küsimusi on ülbelt peetud ebaolulisteks ka muretsejad on valitsusringkondade poolt lihtsalt lollikestena puu taha saadetud, on Savisaart vaieldamatult kehutanud minema teele, kus me täna oleme.“