"Toomsalu lähenes mulle Facebookis, kus soovis esialgu sõbraks saada ja loo üle arutleda," kirjeldas Kiisler. Edasi teavitas ta lugu kritiseerivast blogipostitusest, siis aga järgnes juba Afganistani lennupiletite broneerimise link ning siinkohal muutmata kujul esitatav teade:

"mu sõbrad afganistanis on teile valmis üht koma teist näitama. Mul ei ole midagi selle vastu kui saaksin Viljat m... Vaata veelõne nädala enda juures Kabulis võõrustada. Me kolaksime mööda linna, ma tutvustaksin talle oma häid kohalikke sõpru, kes oleks kindlasti ülirõõmsad meile lõunat pakkuma ning oma elust-olust rääkima, nii endisest kui praegusest ja suhtumisest ISAFisse, kui aega jätkuks võiks ka teha tuuri Mazari, kuhu on end UNAMA mugavalt sisse seadnud (sest seal on ohutu), kuid ma ei riskiks temaga minna lõunasse, ka kohalikud parem ei teeks seda. Miks - sel samal põhjusel miks meie üksused seal on. Aga kui Viljal on piisavalt kuraasi, võin teda lennukile saata lootes, et ta sellega ka elusat-tervelt tagasi tuleb."

Kiisler sõnas Delfile, et tunneb end ahistatuna. "Eriti viimase sõnumi sisu on selgelt ahistav ja ähvardav. Pealegi saabusid teated õhtusel ajal ning minu poole pöördumise vorm oli familiaarne."

Kiisleri sõnul saatis ta toimunu kohta teate kaitseväe peastaabile ja kaitseministrile. „Palusin uurida, kas tegemist on adekvaatses olekus koostatud tekstiga ning kes on need Toomsalu sõbrad, kellele ta viitab: kelle poolel nad võitlevad ning mis riigi kodanikega on tegu,“ sõnas Kiisler. „Soovin ka teada, kas mõni riigiasutus on volitanud Toomsalu mind Afganistani kutsuma.“

Viimased andmed kaitseväe peastaabi kodulehel teatavad Toomsalu kohta, et 2008. aastal asus ta kaitseväe peastaabi analüüsi- ja planeerimisosakonna ülema ametikohale.

Kolonelleitnant Hannes Toomsalu kommentaar:

"Ma vabandan, kui proua Kiisleril tekkis arusaamine, et ma ahistan teda. Kindlasti ei olnud see minu poolt nii mõeldud ega tahtlik. Eelkõige oli eesmärgiks näidata võimalikke alternatiivseid informatsiooni hankimise võimalusi ja edastada täiendavat informatsiooni," sõnas Toomsalu.

"Mu kolleegide pakkumine vöörustada proua Kiislerit Kabulis on tõsiseltvõetav. Lennukipiletid ja viisa tuleb paraku ise hankida, kuna tegemist ei ole ametliku ettepanekuga. Süüdistused ahistamises on mulle üllatuseks, kuna proua Kiisler ise ei ole ühtegi sellekohast teadet mulle Facebook’is edastanud. Alljärgnevalt on kirjas teadete tekstid, sisu ja edastatud lingid."

1. 10. aprillil avaldasin soovi proua Kiisleriga vestelda teemal - artikkel „Mitu inimest tapsite“.

2. 10. aprillil kell 19.22 vastas proua Kiisler: „tere, tänud kontakti võtmast. kirjutage mulle, palun minu meiliaadressil...“

3. 12. aprillil kell 12.05 vastasin proua Kiislerile: „Tere. Kirjutasin. w/r H“ http://kolonel-hans.blogspot.com/2010/04/que-vadis-vilja.html

4. 12. aprillil kell 19.00 saatsin proua Kiislerile edasi sõnumi: „omal käel lennud Afganistani“ https://www.afghantrips.com/?gclid=CIvs1uyqgaECFRZEbAodDmUWxg

5. 12. aprillil kell 20.31 saatsin proua Kiislerile edasi ühe Kabulis resideeruva naisterahva ettepaneku proua Kiislerit võõrustada: „mu sõbrad Afganistanis on teile valmis üht koma teist näitama“.