Asi puudutab 3. juulil Raadio 2 eetris olnud saadet “Olukorrast riigis”, kus ajakirjanikud Anvar Samost ja Kalle Muuli muu hulgas arvustasid Tartu ülikoolis antavat ajakirjandusharidust, kirjutab Eesti Ekspress.

Ülikooli õppejõudude esindaja dotsent Halliki Harro-Loit taotles saates vastulause ettelugemist, sest nende hinnangul oli saatelõik täis eksitavaid väiteid.

Kultuuriministrile edastatud märgukirjast selgub, et raadio peadirektor pakkus võimalust edastada vastulause osaliselt, piirdudes kahe argumendiga. Sellega aga ajakirjandusosakonna esindajad polnud nõus.

“On kahetsusväärne, et vastulauset ei võimaldatud,” ütleb kultuuriminister Raivo Palmaru Ekspressile. “Halb, et see probleem üldse tekkis.”

Ta kinnitab siiski, et ei kavatse ise sekkuda, kuna Eesti Raadio on avalik-õiguslik asutus ning kultuuriministeerium ei juhi seda.

“Lahendus saab tulla ringhäälingunõukogu poolt. Saatsin märgukirja edasi koos oma kaaskirjaga ringhäälingunõukogu esimehele. Kui saan Andres Jõesaarelt vastuse, siis vastan ka märgukirjale.”