“Lasteaedade muredest rääkis kolm allikat, konflikti teise osapoole ehk omaniku esindaja (aselinnapea) sai sõna ebaproportsionaalselt vähe, arvestades asjaolu, et kogu teema käsitlus oli ligi 8,5 minutit,” sõnastas oma arvamuse Tarmu Tammerk.

Lisaks uudislõigule oli ka stuudiointervjuu, mille andis Linnupesa lasteaia hoolekogu esimees Indrek Viks, kes oli hoolekogude kirja algataja.

“Stuudiokülalise valikut ei saa materjali esitamise kontekstis pidada õnnestunuks, sest ta kordas enda poolt uudisloos väljaöeldut. Stuudiosse ei olnud kutsutud uudisloos süüdistuse alla langenud linnavalitsuse esindaja ega ekspert, vaid üks vaidluse osapool, kes esindas hoolekogusid,” selgitas Tammerk. Ka esitasid eestikanõuniku sõnul saatejuhid hoolekogude esindajale pigem suunavaid kui infothankivaid küsimusi.

“Vaid katteplaanina näidati linnavalitsuse äsjatoimunud infotundi lasteaiajuhtidega, kus eeldatavalt pidid lasteaia juhatajad saama selgitusi loo põhiteema — lasteaedade rahastamise kohta. Loo autor Kadi Alatalu esitas oma tekstis infotunni kohta ühe lause: Kohtumisel kuulsid lasteaia juhid, et linn ei plaani lasteaedade raha kärpida,” kirjutas Tammerk, kelle sõnul olid ka aselinnapea Kaia Jäppinenilt esitatud tsitaadid liiga napid kogu teemakäsitluse valguses.

“Lasteaedade probleemid vajavad kindlasti käsitlemist, muuhulgas ka valimiseelsel ajal. Ent sealjuures tuleb järgida tasakaalustatud lähenemise printsiipi, mida antud juhul AK eiras,” arvas Tammerk.