"Tegemist oli suhteliselt keskpärase seisukohavõtuga," ütles Riisalu Delfile. "See näitab, et Palo ei ole aru saanud, et valitsusvastutusse minnes ta ei ole enam isik, kes saaks käituda nagu opositsioonis."

Riisalu sõnul ei lasknud nii ootamatu keskkonnavahetus Palol veel adekvaatselt mõelda. "Tuleks talle andeks anda," soovitas Riisalu. "Lihtne on hukka mõista, aga proovime mõista, et viis aastat kritiseerimist opositsioonis on jätnud oma jälje. Las ta nüüd näitab, et teistpidi on ka võimalik."

Palo kompetentsis Riisalu ei kahtle. Tema sõnul on Palo õpihimuline. "Tegemist on tubli naisega, anname talle võimaluse. Kogemusi tal on, minister on ta olnud. Palju paremat kandidaati ka pole," loetles Riisalu, kes tahab, et ei juhtuks nagu Siim Kallasega. "Tubli inimene viskas püssi põõsasse, enne kui ta seda oli kasutada saanud."

Riisalu on enda sõnul ka ise elus eksinud ja öelnud välja väga rumalaid asju. "Olen tänulik nii kaaskodanikele kui meediale, kes on andnud mulle uue võimaluse," kõneles Riisalu. "Meid on nii vähe, et me peaks inimestega käituma mõistlikult. Hoiame ühte, ajad on rasked."

Estonian Air peab jääma

"Me peame jumalat paluma, et Estonian Air töötaks," lausus Riisalu. "Uus valitsus ja Urve Palo peavad tegema kõik selleks, et juhul kui Estonian Air ei ole võimeline ise alles olema, tuleb ta alles jätta."

"Kui meil Estonian Airi enam ei ole, siis oleme tõesti saavutanud selle, et Eestist saab Euroopa Liidu pärapõrgu, kust edasi ei ole enam midagi," kõneles Riisalu. Tema sõnul tuleb arvestada, kuidas Venemaa rahvusvahelise üldsuse suhtes käitub. Ka ei ole Riisalu sõnul mingit alust eeldada, et keegi teine peale Eesti rahvusliku lennukompanii tahab siit lennata. 

"Kui me räägime rahvusvahelisest koostööst ja ettevõtlusest, siis on lennuühendus ühe iseseisva riigi eksistentsi olulisemaid võtmeid," oli Riisalu veendunud. 

Kui Palo väljaütlemine Estonian Airi teemal Riisalule väga muret ei teinudki, siis tulevikus võime me tema sõnul hakata kuulma rumalusi selles osas, kuidas kõik enne ametisse astuvat valitsust on pahad olnud. 

"Häda on lihtsalt selles, et koalitsioonileping on küll sellise sisuga, et natuke mõistlikel inimestel ei ole arusaamist, et kuidas see kõik ellu viiakse," oli Riisalu krootiline. "Kui nad nüüd ise ka aru saavad, et kõik ei lähe nii libedalt, kui alguses planeeritud, siis hakatakse süüdistama minevikku selles, et olevik on olematu."