"Kui keegi eeldab, et ma lahkusin isiklike vastuolude pärast või et mind seal ahistati, siis see ei vasta tõele," rääkis Riisalu Delfile. "Tegin raske otsuse. See ei ole lihtne, aga ajad on lihtsalt sellised, et ma ei saa kõikide nende seisukohtadega, mis Keskerakonnal maailmas toimuva kohta on, nõus olla ja oma arvamust ei saa ma neile peale suruda."

Riisalu sõnul ei olnud tal Keskerakonnast lahkudes ja IRLiga liitudes ühtegi majanduslikku ega isiklikku ambitsiooni.

Väidetavalt pakkus Keskerakond Riisalule riigikogu valmistel Läänemaa nimekirjas kolmandat kohta, mis eelduste kohaselt poleks taganud mandaati.

"Keskerakond on mind alati paigutanud sinna, kus on kõige raskem," meenutas Riisalu ja eitas, et teda eelseisvate riigikogu valimiste eel mõne kasina kohaga nimekirjas karistada oleks püütud või vastupidiselt IRL mõne magusa kohaga meelitanud.

"Ma ei küsinud mitte midagi," ütles Riisalu IRLi kohta ja lisas, et talle on meeldiv teadmine, mille IRL oma pressiteates välja ütles, et Riisalu kandideerib kevadel riigikokku. "Ju ma siis saan selle võimaluse," sõnas ta.

Riisalu kinnitas, et ta pole poliitikas mitte sellepärast, et ta peaks kuskilt midagi saama, vaid ta tuli poliitikasse, et anda.

"Tulin poliitikasse selle kaalutlusega, et minu elukogemus võiks kasuks tulla," meenutas Riisalu ja lisas, et Keskerakonnas ei ole seda väga keegi tahtnud kuulda ega kaasata.

"Minul on mure Eesti pärast ja muud ei midagi, ma tahan siin elada ja tahan, et siin oleks kõik normaalne," kõneles Riisalu. "Kui peaks sõdima, siis ma sõdin ka, mul on varustus kodus valmis, mul on automaat kapis ja ma tean, kuhu ma pean liikuma, kui peaks vaja olema."

Miks just IRL?

„Minu kuvand võiks poliitikuid vaatlevale inimesele öelda, et mul polnud palju valikuid," ütles Riisalu. "Reformierakond on muutunud selliseks, kus on noore tagatoa otsustusroll ja kus 50+meestel ei ole midagi teha. Sotsidele soovin kõigile head, aga sotsiaaldemokraatiaks pole Eesti ühiskond veel lihtsalt valmis."

Oma ideedega tsentrisse liikuv IRL ütleb Riisalu sõnul täna avalikkuses majanduse kohta neid asju, mida ka tema õigeks peab.

"Ma tahan keskel olla, väikeses ühiskonnas ei tohiks olla nii palju kontraste," sõnas Riisalu, kes soovib kaasa rääkida majanduses ja riigikaitses.

Kapteni auastmes Riisalul on enda sõnul IRLis ka väga palju mõttekaaslasi ja tublisid reservohvitsere.

Riisalu tegi enda sõnul parteivahetuse otsuse täiesti ise ja kellegagi seda läbi ei arutanud, sellepärast ei tea ta ka, kas kellelgi veel praegustest keskerakondlastest on kavatsus parteist lahkuda. Grupiviisilist harakirit, mida Keskerakonna mõned liikmed tegid mõni aeg tagasi, ei pea Riisalu õigeks.

"Parteist äraminejaid ei ole ma kunagi ka ise tunnustanud," möönis Riisalu, kellele seekordne ülehüppamine on enda sõnul raske samm. 

"Proovisin oma otsust põhjendada meie fraktsiooni juhile (Kadri Simson-toim)," kõneles Riisalu. "Ta ei saanud minust aru, arvas, et ma teen halba nalja. Proovisin ka ilusasti öelda, et minus ei ole kübetki solvumist, pigem oli mul pisar silmas."

Mingeid takistusi erakonnast lahkumiseks talle samuti ei tehtud. Pealegi on e-riigis süsteem selline, et parteist lahkumiseks piisab vaid elektroonilise avalduse tegemisest äriregistrisse.

Keskerakonnas olid Riisalul enda sõnul olemas absoluutselt kõik võimalused ja ta on endiselt seisukohal, et Keskerakond on Eesti suurim erakond, kellel on väga suur poliitiline tulevik.