Vikerraadio saates "Meediatund" kõnelenud Ruussaar ei osanud veel öelda, millal täpselt ta ERRis tööle asub, sest läbirääkimised praeguse tööandja BNSiga alles käivad. "Mul on juhatuse liikme leping, mitte lihtsalt tööleping," ütles Ruussaar ja lisas, et kindlasti asub ta ERRis tööle suvel.

Ruussaar ei varja, et tal tekkis vajadus liikuda karjääriredelil edasi. "Tundsin endas piisavalt emotsionaalset jõudu, et teha midagi rohkemat," sõnas viimased seitse aastat BNSi juhtinud Ruussaar.

Kui üldjoontes kavatseb Ruussaar lähtuda sellest, et ERR on kollektiivne aju ja visioon sünnib läbi kirgliku arutelu, siis ühe muutusena soovib ta endaga kaas tuua ERRi agressiivsema turunduse.

"ERR võiks ennast agressiivsemalt turundada - kõiki oma parimaid saateid ja saatejuhte," kõneles Ruussaar. Turundus on tema sõnul ERRis sama tähtis kui erakanalites.

Kohati on Ruussaar ennast tabanud mõttelt, et mõni erakanali saade võiks olla vabalt ka ERRis. Ta tõi näiteks Kuku raadio Rohke Debelaki "Libauudised".

Ruussaar, kes ise on siiani Kuku raadio "Keskpäeva tunnis" kaasa teinud, loobub ERRi tööle asudes saatest.

Üldjoontes leiab seitse aastat tagasi ETVd juhtinud Ruussaar, et head ajakirjandust tehakse mujalgi kui ERRis ja seda ei ole jäänud vähemaks, kuid seda on raske üles leida.

"ERRis on see leitav ja inimesed usaldavad seda," kiitis Ruussaar ERRi kui kõige mõjusamat ja intelligentse meelelahutusliku sisu pakkujat, mille programmid on tasakaalus ja kus saavad sõna kõik olulised ühiskonnagrupid.

Kunagine ETV peadirektor Ruussaar valiti ERRi juhatusse sealt lahkuva liikme Hanno Tombergi asemel.