„See võib ka tähendada seda, et mitte minul ei ole hirm, vaid temal on hirm,“ vastas Seppik Delfi järelepärimisele, miks Edgar Savisaar Seppikut oma intervjuus esile tõi. „Minu ründamine või ähvardamine või šantažeerimine on mõttetu. Ma olen endine politseinik.“

„Ma arvan, et Edgar Savisaar tõsiselt kardab. Ju tal on siis, mida karta,“ ütles Seppik. „“Väga raske on öelda, mida ta kardab, seda peab tema enda käest küsima.“

Seppiku sõnul on ainuüksi see, et Savisaare on viimasel ajal avaldanud ajakirjanduses mitu artiklit, väga erakordne. „Tundub, et seekord on meie õiguskaitseorganid sattunud Savisaare jaoks väga ohtliku asja peale, mis võib nullida tema aastate jooksul tehtu. See kahtlemata tekitab hirmu ja ebakindlust,“ rääkis Seppik.

Soovitus puhata

Seppik soovitas Edgar Savisaarel puhata. „Mõelgu elu üle järele. Ei maksa närvitseda, see mõjub tervisele halvasti,“ kõneles Seppik. „Savisaar võiks elada oma rahulikku elu. Paistab, et ühtteist on ka kõrvale pandud.“

Seppik oletas, et tema mainimine Kesknädalas ilmunud intervjuus võib tähendada ka seda, et Savisaar ei suuda leppida sellega, et kahe mehe teed poliitikas on lahku läinud. Samuti võib see olla Savisaare nostalgia aegade järgi, mil Savisaare nimi Eesti poliitikas veel palju tähendas.

„Meie kõigi aeg saab varem või hiljem otsa nii poliitikas kui lõpuks ka elus,“ kõneles Seppik. „Tähtis on seda õigel ajal tunnetada.“ Ta lisas, et poliitikas tuleb ka noortele võimalusi anda, kuid mitte kingitusi teha.

Samas peab Seppik võimatuks, et Savisaar oma valitsejakepi Keskerakonnas mõnele noorele poliitikule üle annaks. „Pean võimatuks, et ta oma valitsejakepi üle annaks, ta võib seda formaalselt teha, aga ta ei tee seda sisuliselt,“ ütles Seppik ja viitas Savisaare juhtimisstiilile, kus partei kiidab heaks kõik esimehe ettepanekud.

Mis fondiga on tegu?

Seppik leidis, et tegelikult peaks Keskerakond ja erakonna juhatus praegu küsima, mis fond see tegelikult on, mille rahadega Edgar Savisaare väitel antakse välja järjekorras juba tema 15. raamat pealkirjaga „Tõde Eestist“. „Normaalses parteis peaks seda küsima erakonna juhatus, partei peaks seda oma esimehes käest küsima.“

Seppik viitas ka Savisare meetodile kasutades intervjuudes ja artiklites väljendeid „mulle on räägitud“ ja „mulle sosistatakse“. „Ta arvab, et see töötab, aga see kuulub eelmisesse ajastusse, kuigi paljud inimesed on ka nüüd selle õnge läinud.

„Edgar Savisaare puhul ma ei tea, mis skeeme tema teeb,“ lausus Seppik. Oma senistes nõksudes on Savisaare Seppiku hinnagul edukas olnud.