"Mina omasid lahinguväljale ei jäta," ütles Seppik ETV saates "Kahekõne" selle kohta, miks ta Keskerakonnast lahkuda kavatseb. "Kalle Laanetiga seovad mind ka isiklikud sidemed ja siin ma teisiti käituda ei saanud."

Seppik tunnistas, et saab siiani Edgar Savisaarega hästi läbi.  "Poliitikas ei maksa kõike südamesse võtta. Edgar Savisaare puhul peab alati meeles pidama, et tema elu - see on poliitika. Ma võin teda hukka mõista, aga ma samal ajal mõistan, miks ta niimoodi käitub. Kõik need käigud, mis ta teeb, on ette teada," nentis Seppik, et varem oli Savisaare käitumist jälgida põnevam.

"Edgar Savisaarega sõpruse pidamine on ikka lõviga mängimine kogu aeg," lisas Seppik ja tuletas meelde ütlust, et kui teil on lõvi, siis te jalutate kahekesi tänaval ja ühel päeval jalutab lõvi üksi. "Edgar Savisaar on läbi ja lõhki poliitik ja kui tal vaja on, siis väga pragmaatiline."

"Keskerakond on tema elutöö ja ta ei kujuta ennast ette väljaspool Keskerakonda ja ta ei kujuta ette, et ta Keskerakonda ei juhiks," iseloomustas Seppik Savisaart. Ta kinnitas, et Savisaar käitub täiesti adekvaatselt,  lisades samas, et viimasel ajal torkab silma Savisaare tüdimus. "Keskerakond vahetab nagu madu nahka iga kaheksa aasta tagant. Tegelikult on ta tüdinud, tema jaoks ei ole enam huvitav, ta saab päris hästi aru, et parimad ajad on möödas."

Seppik heitis erakonnale ja Savisaarele ette kõikide sildade põletamist. "See ei ole tark ja ei ole tark ka märtreid luua," lausus Seppik, et Laanet on nüüd märter.

Ta hoiatas ka, et tulemas on põnev periood, kuna esiteks ei mahu enam paljud Tallinna keskerakondlased ühte paati ning teiseks kaotab erakond oma positsioone ülejäänud Eestis. "Me kaotasime Laaneti väljaviskamisega viienda piirkonna, ehk Lääne-Eesti ja saared. See on väga tõsine küsimus. Me kaotasime Tartus võimu. Kohtla-Järves võitis mitte Keskerakond, vaid valimisnimekiri, mida juhtis keskerakondlane Valeri Korb. Kaubamärk ei lähe juba mitmendat korda seal peale."

"Me hakkame Ida-Virumaal positisioone kaotama igas asendis. Kui meil poleks Valeri Korbi ja Mihhail Stalnuhhinit, siis ma ei tea, mis meist seal Ida-Virumaal üldse alles jääks. Me pole seal sugugi nii populaarsed kui arvatakse."

Seppiku sõnul on üheks probleemiks, et tänane Keskerakond Edgar Savisaare isikus ei lähe Tallinnast välja. "Sellega peaks Toobal päevast-päeva tegelema. Aga kui keegi ei tegele, siis tegelevad teised. Ja praegu tegelevad Ida-Virumaaga sotsid," nentis Seppik.