"Selle komisjoni kohta puudub minul igasugune informatsioon. Keda ta uurima hakkab, mida ta uurima hakkab, millised on tema volitused? Meie erakonna põhikirjas ega üheski seaduses minu teada sellist komisjoni ette nähtud ei ole," ütles Seppik Delfile.

Seppiku sõnul on igal komisjonil oma väljund, oma volitused ja oma tõe tuvastamise kriteeriumid, mis on fikseeritud. "Minu jaoks on see komisjon üllatus. Tublid erakonna liikmed, kes sinna kuuluvad. Mina soovin neile jõudu tööle, eriti kui see on tõe komisjon."

Samas ütles Seppik, et erakond on mittetulundusühing ja ta võib igasuguseid komisjone teha. Ta lisas ka, et kongressi poolt valitud Savisaarel on väga tugev mandaat. "Kui ta pidas nüüd vajalikuks sellise komisjoni teha, mis seal siis ikka. Las nad siis teevad ja arutavad. Seda ei saa keelata."

Seppiku sõnul saab komisjon analüüsida ainult avalikku infot ning volitusi ning võimalusi pääseda ligi teistele infoallikatele tal ei ole. "Oma kogemuse põhjal võin väita, et kapo iga väide on ühel või teisel viisil dokumenteeritud. Aga seda ei saa me teistmoodi kontrollida, kui me peame arvama, et tegu on laimuga. Siis saab seda uurida kohtuliku kaitse korras. Teist võimalust siin ei ole. Mingid komisjonid siin ei aita," märkis Seppik.

Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali kommentaar:

"Erakonna põhikirja punkt 9.7.1 ütleb, et erakonna juhatus juhib erakonna tegevust ning põhikirja punkt 9.7.22 ütleb, et erakonna juhatuse pädevuses on otsustada muid asju. Erakonna juhatus on läbi aastate moodustanud väga palju erinevaid komisjone, kusjuures paljude liige on ka Ain Seppik ise olnud, näiteks erinevate koalitsioonikõneluste läbirääkimiste komisjonid ja töörühmad. Samuti on juhatuse poolt moodustatud erinevaid komisjone koolituste ja muude ürituste ettevalmistamisteks ja läbiviimiseks ning kõneluste pidamiseks teiste erakondade ja muude organisatsioonidega. Seega ei ole ühe töörühma moodustamine Keskerakonna juhatuses üldse mitte harukordne, pigem tavapärane töövorm.

Täna moodustatud „Kirikuskandaali tõekomisjoni“ ülesanne on koostada Eesti avalikkusele raport kirikuskandaali anatoomiast ja tegelikkusest."