"Kui võre veel kitsamaks teha, siis me upume isegi kõige keskmise sademe juures, sest see rest läheb täis."

Järve sõnul paigaldati vette üks 20 cm kõrgune tihe võre ja sealt edasi teine rest. Kuna tegemist on tehnilise rajatisega, juhitakse kanali ja äravoolutoru kaudu ära suur osa Tallinna sadeveest merre.

"Eelmine aasta ei suutnud kanalite süsteem seda vett vastu võtta neljal korral, ehk kanalid ajasid üle ääre. Sellel veel on meeletu jõud, mis toob endaga kaasa absoluutselt kõik lehed, risud," ütles Järve.

Poegade kinnijäämine võredesse ja eraldatus oma emast ei ole Järve sõnutsi üldsegi probleem. "Kui see kosklapoeg sinna võresse satub siis maa alt läheb toru otse merre. Ehk ta jõuab alla minuti mereni."

Järve sõnul on murekoht inimesed, kes ei oska jälgida ette nähtud reegleid. "Inimene on oma olemuselt ääretult kahepalgeline. Aastakümneid on inimene oma suures hoolsuses ja südames toitnud absoluutselt kõiki linde, kuigi oleme iga kevad palunud kõikides meediakanalites seda mitte teha," lisas ta.

Järve loodab jälle meedia abile, et taaskord meelde tuletada inimestele asja tõsidust. "Luigetiigil ja igal pool mujal on väljas sildid: palun linde mitte toita. Me isegi ei keela, me palume alandlikult inimesi, sest me ei saa lihtsalt keelata."