Ida-Harju liikluspolitsei avarii-inspektor lasi Allasel ja vigastada saanud naisel kirjutada juhtunu kohta täiendavad seletused ning võttis Allaselt kuni asjaolude selgitamiseni ära juhiloa, ütles ETAle Ida-Harju politseiosakonna juhtivinspektor Sulev Hermaste. Seni peab mees sõitma ajutise juhiloaga.

Politsei kutsus Allase 8. augustil liikluskomisjoni ja teeb siis ka otsuse. Protokolli talle veel tehtud pole. Hermaste sõnul arvestab politsei karistuse määramisel raskendavate asjaoludena liiklusõnnetusest mitteteatamist ja pärast liiklusõnnetust alkoholi tarvitamist.

Varem on Allas andnud erinevaid tunnistusi, kinnitades algul purjuspäi autoga sõites õnnetuse põhjustamist, hiljem aga väites, et ei juhtinud autot ja õnnetuses vigastada saanud naine jooksis ise vastu tema sõidukit.

Harju politseis kolmapäeval seletust andmas käinud endine teleajakirjanik Ain Allas tunnistas politseile naisele autoga otsasõitmist, kuid eitas purjuspäi autojuhtimist.

Allas kinnitas politseile antud seletuses, et sõitis autoga naisele otsa ja jõi alles pärast õnnetust paar õlut.

“Tarbisin pärast õnnetust alkoholi, kuna ei pidanud juhtunut liiklusõnnetuseks. Ka autolt löögi saanud naine märkas alles hiljem, et tal oli jalg viga saanud,” ütles Allas BNS-ile.

Tema sõnul tuvastas politsei tal alkoholijoobe alles kaks tundi pärast õnnetust.

Allase sõnul andis ta alguses õnnetuse kohta vastakaid seletusi seetõttu, et oli juhtunust šokis.

Politseiameti pressiesindaja sõnul ei ole suurt vahet, kas autojuht tabatakse purjuspäi autroolis või tarbib ta alkoholi pärast õnnetuse põhjustamist.

Seaduse järgi ei tohi õnnetuse põhjustanud autojuht tarbida pärast õnnetust alkoholi, kui ta seda aga teeb, saab politsei teda halduskorras karistada.

SL Õhtuleht kirjutas möödunud nädala lõpus, et telekanali TV3 politseisaate endine saatejuht Ain Allas vigastas möödunud neljapäeva hommikul Kose õllebaari juures oma autoga tagurdades avatud uksega keskealise Ene kätt ja jalga.

Harjumaa politsei pressiesindaja Urmas Krulli sõnul tunnistas Allas esialgu seletuskirjas naisele lahtise uksega otsa tagurdamist, kuid siis muutis oma ütlusi. Politsei ei tea, mitmepromilline joove Allasel oli, kuna kohapeal olnud alkomeeter näitas ainult, kas joove oli või mitte.

Õllebaari juures olnud inimesed väitsid, et nemad juhtunut pealt ei näinud. Ka baari teisel korrusel elavad inimesed lugesid õnnetusest esimest korda ajalehest.

“Muidu olen küll korduvalt näinud, kuidas purupurjus Allas autorooli vajub ja seejärel minema sõidab. Alati, kui näen teda teleris teistele moraali lugemas, et tuleb kaine peaga sõita, siis tuleb meelde, kuidas ta siin, viskipudel käes, rooli on läinud,” ütles üks õllebaari hoone elanikest.

TV3 otsustas alates sügisest lõpetada Allasega koostöö. TV3 pressiesindaja sõnul on TV3 ja “Politseinädalat” tootnud produktsioonifirma Filmimees sügavalt nördinud Ain Allase käitumise pärast.

“Ükski endast lugupidav telesaatejuht, kelle järgi joonduvad sajad tuhanded televaatajad, ei tohiks oma vaatajate usaldust sellisel moel kuritarvitada,” ütles TV3 tegevjuht Toomas Vara Allase käitumise kohta.